12 dolog, amit tudnod kell Avril Lavigne-ről

Tudtad, hogy már 2 évesen felfedezték?

Avril Lavigne kétségkívül a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb énekesnője. 2002-ben kezdte karrierjét, mikor is megjelent az első lemeze, azóta pedig 7 korongot, 7 turnét, és számtalan slágert tudhat maga mögött. Íme 12 érdekesség, amit érdemes tudni Avrilről!

1. Kanadában született

Egy kanadai kisvárosban, Belleville-ben látta meg a napvilágot 1984-ben. A települést mindössze kicsit több, mint 50 ezren lakják.

2. 2 évesen fedezték fel

Nagyon fiatalon, csupán két évesen fedezték fel szülei a tehetségét, mikor hazafelé tartottak a templomból, Avril pedig elkezdte énekelni az egyik dalt, amit ott hallott.

3. Ezt jelenti a neve

A nevét az édesapjának köszönheti, ami egyébként francia eredetű, és áprilist jelent.

4. Nem mindenki értékelte az énekhangját

Két testvére van, egy húga, és egy bátyja, az utóbbi pedig nem mindig értékelte a tehetségét.

A bátyámat nagyon idegesítette, mikor esténként énekeltem, mindig verte a falat, hogy fejezzem be

– emlékezett vissza a DigitalSpy-nak.
5. Már gyerekkorában saját stúdiója volt

Szülei mindig is támogatták a zenélésben, így az édesapja egy saját stúdiót alakított ki neki a pincében, ami egy dobfelszereléssel, egy szintetizátorral, pár gitárral és egy mikrofonnal volt felszerelve. Avril ekkoriban még alig volt 10 éves.

6. Tinikorában Shania Twainnel énekelt 

15 éves volt, mikor megnyert egy rádiós tehetségkutatót, így Shania Twain mellett léphetett fel. A koncert során azt mondta a szintén kanadai poplegendának, hogy egyszer híres énekesnő lesz: és milyen igaza lett!

7. Pizzát neveztek el róla

Ha Ontarioban járunk, mindenképp érdemes betétni a La Pizzeria nevű étterembe, ahol az egyik pizza Avril nevét viseli: szalámi, gomba, sajt, és olívabogyó van rajta.

8. Lyme-kórban szenved

2015-ben jelentette be, hogy Lyme-kórban szenved, a betegséggel való küzdelmeiről pedig a Head Above Water című dalában énekel.

9. Nem agyal sokat a tetkóin

Több minta is díszeleg a testén, és általában ezeket elég spontán varratja magára:

Mindent egy pillanat alatt döntök el. Az összes tetkómat azonnal megcsináltattam, amint kitaláltam, hogy mi legyen!

10. Párizsban tanult franciául

Mivel az édesapja francia, így ő is francia állampolgár születésétől fogva. 2011-ben Párizsba költözött, hogy a Berlitz nyelviskolában tanulja a nyelvet.

11. Párizsban is jegyezték el

Két éve ismerkedett meg vőlegényével, a szintén zenész Mod Sunnal, aki idén márciusban a szerelmesek városában, Párizsban kérte meg a kezét.

A lehető legtökéletesebb, legromantikusabb eljegyzés volt, amiről valaha is álmodhattam volna. Párizsban voltunk egy hajón, a Szajnán, volt velünk egy hegedűs, pezsgő, és rózsák. Olyan érzés volt, mintha csak megállt volna az idő, és csak ketten lettünk volna abban a pillanatban

– mesélte az énekesnő a People magazinnak.
12. Idén kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán

Idén 20 éve, hogy megjelent első albuma, és Let Go, így tökéletes alkalom volt ez arra, hogy végre ő is megkapja a saját csillagát a hollywoodi hírességek sétányán. Az ünnepélyes átadásra augusztus végén került sor, amin természetesen maga Avril és részt vett.