300 millió forintért volt Baby és Boyfriend is Justin Bieber Szigetes koncertjén

Nagy volt a tömeg, de nem akkora, mint Dua Lipa koncertjén.

A 2022-es Sziget Fesztivál két legjobban várt fellépőjén már túl van, ugyanis a nyitónapon Dua Lipa nevével sikerült kitenni a megtelt táblát. Az első, hétfői napon 95 ezer ember jelent meg a helyszínen, tegnap pedig Justin Bieber neve hozott irdatlan mennyiségű látogatót a Hajógyári-szigetre.

Mint kiderült, az előbb említett énekesek fejenként 300-300 millió forintért látogattak el hazánkba – de azt is megtudtuk, hogy Justin így például csapatának csak egy részét hozta magával, míg Dua ezért az összegért egy olyan show-t rittyentett a hazai közönségnek, amit nehezen fogunk elfelejteni.

Ez sajnos Bieberről annyira nem mondható el… Inkább érződött unottnak, mintsem energiával telinek, arcán pedig kőkeményen a fáradtság jelei voltak láthatóak. Nem kétség, hogy ért ahhoz, amit csinál, showmannek tökéletes, viszont az elvárásokat nem igazán sikerült megugrania, a show és a katarzis is elmaradt, amit az ember egy ekkora kaliberű világsztártól várna. Kicsit Rihanna 2016-os fellépése jutott eszünkbe, de még az is kellemesebb volt a tegnapi hakninál.

Pedig ígéretesen indult, már reggel megtelt a nagyszínpad a legnagyobb rajongókkal, Justin külön erre ez európai fesztiválturnéra hozott merch termékeket is, sőt, kellemesen indult a koncert maga is, igaz először egy kicsit furcsállottuk a nagy kapucnis felsőben lévő előadót a színpadon, aki hamar megvált felsőjétől és félmeztelenül tolta le a koncert 99 százalékát. Egyébként azt muszáj kiemelnünk, hogy azon kevés előadók közé tartozik az énekes, aki csak azért, hogy beleférjen a 11 órási tilalomba és ne kelljen rövidebb koncertet adnia, alapból 25 perccel korábban kezdett, majd még a 21:05-ös, hivatalos indulásnál is korábban csendült fel az intro, ugyanis 20:55-kor már a bevezető ment, amit magyar felirattal láttak el – itt az egyetlen probléma az volt, hogy a kivetítőkön ezt nem láthatta a közönség, csak a nagyszínpad led falán jelent meg.

Nem maradtak el a legnagyobb slágerek, így ahogy megírtuk mi is a koncert előtt, volt Baby, Boyfriend, Sorry, What Do You Mean? és még Peaches is – igaz egy kegyetlenül hosszú felvezetővel, ami alatt a tömeg úgy szétszéledt, mint amikor a mozikban a Harry Potter filmek alatt szünetet tartanak a hosszúsága miatt. De nem maradhatott el néhány nem annyira ismert dal sem utolsó, Justice c. lemezéről, amiről egyébként összesen 12 számot adott elő, illetve meglepően sok számot hallhattunk a Journals c. lemezről is.

Összességében, egyébként nem volt rossz a koncert maga, a rajongók így is biztosan életük egyik legjobb estéjét élték át, de mégis hiányzott belőle valami, ami megkülönbözteti a többi előadástól. Mindenesetre, kíváncsian várjuk az énekes turnéjának pesti állomását 2023-ban. Bár azért a szervezők részéről érthetetlen, idén miért akarják ennyire bekorlátozni, a megint emelt, 95 ezer fős tömeget.