5 dolog, amit tudnod kell Lauvról

Tudtad, hogy Demi Lovatonak is írt már dalt?

Lauv 2015-ben tört be a zeneiparba, mikor is kiadta legelső EP-jét, idén pedig a debütáló albuma is megjelent ~how i’m feeling~ címmel. Az énekes saját karrierje egyengetése mellett számos előadónak írt dalokat, és olyan nevekkel kollaborált már, mint Troye Sivan, Anne-Marie, Ellie Goulding, vagy Ava Max. Lauv ma ünnepli 28. születésnapját, ez alkalomból pedig 5 dolgot gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudni róla.

Innen ered a művészneve

A teljes neve Ari Staprans Leff, a művésznevét pedig több dolog ihlette: édesanya litván származású, így ő is számtalanszor járt már az országban, a “lauv” pedig litvánul oroszlánt jelent. És hogy miért pont oroszlán? A csillagjegye is ez, az igazi nevének, az Arinak pedig szintén oroszlánt a jelentése. 

Roppant érzelmes ember 

14 éves korában kezdett el dalokat írni, az első szerzeményei pedig szinte kivétel nélkül a szakításról és a szívfájdalomról szóltak, annak ellenére, hogy ekkoriban még csak nem is randizott! A későbbi szövegei is megtartották az érzelmek témáját, így nem hiába lett a lemezének a címe ~how i’m feeling~.

Előszeretettel ír más előadóknak 

Az éneklés mellett tehetséges dalszerző, így más előadóknak is szívesen ír dalokat: többek között neki köszönhetjük Charli XCX-től a Boys-t, Demi Lovatotól a No Promises-t, Khalidtól a Hundredot, de dolgozott már a Backstreet Boys-nak és Celine Dionnak is szerzőként. 

Ed Sheeran előtt is fellépett már

2017-ben indult el legelső saját turnéjára, ám ebben az évben még egy hatalmas lehetőséget kapott: ő lépett fel Ed Sheeran előtt a teltházas Divide turnéja ázsiai szakaszán. És hogy milyen érzés volt a világ egyik legnagyobb énekesével koncertezni? 

Először jártam Ázsiában, és először léptem fel arénákban, több tízezer ember előtt. Hallottam előtte is, hogy Ed nagyon jófej, de minden számításomat felülmúlta, és irtó inspiráló volt őt nézni estéről estére. Hihetetlenül jó élmény volt.

Majdnem abbahagyta a zenélést

Nemrég őszintén vallott mentális egészségéről, és azt is elárulta, hogy a depressziója miatt majdnem abbahagyta a zenélést. Hogy mi segítette túl ezen a nehéz időszakon?

Heti egyszer terápiára járok, már egy jó ideje többféle gyógyszert is szedek, és most sikerült egy nagyon jó kombót találnunk az orvosommal. Ami mostanában a legtöbbet segített, az a meditáció. Régebben nagyon negatív voltam és sokat ostoroztam magam. Arra jöttem rá, hogyha 10-20 percet reggelente arra áldozunk, hogy csak üljünk, lélegezzünk, és összhangba kerüljünk a testünkkel, az rengeteget segít. Az is fontos, hogy olyan dolgokra gondoljunk ilyenkor, amikért hálásak vagyunk.