LAUV MENTÁLIS EGÉSZSÉGÉRŐL VALLOTT

Gőzerővel készül Lauv, polgári nevén Ari Staprans Leff első albuma megjelenésére, mely egy hét múlva érkezik. 

7 nap múlva adja ki Lauv debütáló lemezét ~ how i’m feeling ~ címmel, így az elmúlt egy hónapja igencsak intenzív promókörűttal telt, rengeteg interjút adott mind Európában, mind a tengerentúlon. A korong nagy része az énekes érzelmei köré épül, a kanadai ET-nek pedig most azt is elárulta, ő mit tesz mentális egészsége karbantartása érdekében. 

Heti egyszer terápiára járok, már egy jó ideje többféle gyógyszert is szedek, és most sikerült egy nagyon jó kombót találnunk az orvosommal

– kezdte Lauv.

A terápián és a gyógyszereken kívül más is segített túllépni a nehéz időszakain.

Ami mostanában a legtöbbet segített, az a meditáció. Régebben nagyon negatív voltam és sokat ostoroztam magam. Arra jöttem rá, hogyha 10-20 percet reggelente arra áldozunk, hogy csak üljünk, lélegezzünk, és összhangba kerüljünk a testünkkel, az rengeteget segít. Az is fontos, hogy olyan dolgokra gondoljunk ilyenkor, amikért hálásak vagyunk

– osztotta meg Ari.

Az énekes az elmúlt 2 évben egyébként majdnem végleg visszavonult a zenétől, ugyanis krízishelyzetbe került: elmondása szerint volt, hogy az ágyból sem bírt kikelni, annyira rosszul érezte magát. Ekkor klinikai depresszióval diagnosztizálták, és csak miután megkapta a megfelelő kezelést, érezte úgy, hogy képes visszatérni a karrierjéhez, és a zenéjébe foglalni az érzelmeit. 

Ari egy alapítványt is létrehozott családjával karöltve, Blue Boy Foundation néven, melynek célja, hogy növelje a tudatosságot a mentális betegségekkel kapcsolatban. Az énekes szerint ez még sajnos igencsak tabutémának számít, és emiatt sok ember fél segítséget kérni. Sad Forever című dalából származó összes bevételét hasonló alapítványoknak adományozta, és elmondása szerint ő maga is rengeteget tanult más, ilyen problémákkal küzdő emberek történeteiből. 

Májusban európai turnéra indul az énekes.

Lauv debütáló albuma megjelenését követően turnéra indul, melynek egyik állomása a bécsi Gasometer lesz, május 20-án. A koncertre ide kattintva tudtok jegyet venni, de érdemes sietni, ugyanis nagyon gyorsan fogynak, és kár lenne kihagyni ezt a garantáltan érzelmekkel teli bulit.