16 dolog, amit tudnod kell Luke Hemmings-ről

Tudtad, hogy a kedvenc állata a pingvin?

Luke Hemmings-t a 5 Seconds of Summer énekeseként ismerte meg a nagyvilág. A banda 2014-ben jelentette meg a debütáló kislemezét, azóta pedig nincs megállás: eddig 4 lemezt és számos turnét tudhatnak maguk mögött, idén pedig karrierjük során először hazánkba is ellátogattak. Luke, akinek egyébként tavaly jeleny meg első szóló albuma When Facing the Things We Turn Away From címmel, ma ünnepli 26. születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttünk 16 érdekességet, amit érdemes tudni róla.

1. Szerény körülmények között nevelkedett

Sydney-ben született, és elmondása szerint egy aprócska házban nőtt fel a semmi közepén, szüleivel és két testvérével.

2. Tanár az édesanyja

Az édesanyja matektanár. A banda karrierjének első éveiben rengeteget utazott velük, és főzött rájuk, ám mostmár sokkal önellátóbbak, mint akkoriban.

3. Nem fejezte be a gimit

2011-ben alakult meg a 5SOS, ekkor Luke csupán az gimi második évében járt. A következő évben még folytatta tanulmányait, ám 2013-ban úgy döntött, mégsem fejezi be a sulit.

4. Ő a legmagasabb a bandából

Semmiképp nem nevezhető alacsonynak: nagyjából 183 centi magas, ezzel pedig ő a legmagasabb srác a bandából.

5. Nagy állatbarát…

…az abszolút kedvenc állatai pedig a pingvinek.

6. Ezzel lehet lekenyerezni

Imádja az édességeket, és azt is elárulta, hogy a csoki, amit a fanoktól kap, sokkal finomabb, mint az, amit magának vesz.

7. A kedvenc városa London

London volt az első, hogy külföldre utazott a bandával. Azóta számtalanszor volt lehetősége felfedezni a brit fővárost turnéik során, mára pedig már teljesen beleszeretett.

8. A matek segítségével ír dalokat

Bőven volt lehetősége megszeretni a tantárgyat, hiszen édesanyja matektanár. A dalírásban is nagy hasznát veszi, például a megfelelő szótagszámok és tökéletes rímek megtalálásában.

9. Eléggé szétszórt tud lenni

Édesanyja szerint igencsak szétszórt, és mindig elveszti a dolgait. Egyszer egy turné során például a telefonját hagyta el Melbourne-ben. 

10. Három évig lépett fel a One Direction előtt

2013-2015-ig voltak a One Direction előzenekara, így három turnéjuk során is ők léptek fel a brit banda előtt. Ez nagyban segített beindítani a karrierjüket. 

11. Eddig 13 saját turnéjuk volt

2012-es legelső turnéjuk óta meg sem álltak, így 8 év alatt nem kevesebb, mint tizenkétszer járták körbe a világot. Idén pedig végre a magyar közönség is láthatta őket a Take My Hand koncertsorozatuk keretein belül a Budapest Parkban.

12. Kedvenc ételei

Ő eszik a legtöbbet a zenekarból, ugyanis elmondása szerint mindig éhes. Kedvencei közé tartozik a pizza, a sajtos-sonkás melegszendvics, és a csokiskekszes fagyi. 

13. Kedvenc színe a kék

A kék a kedvenc színe, ami igencsak jól áll neki, hiszen kiemeli a kék szemét. 

14. Imád sportolni

Kedvenc sportága a snowboardozás, de a focit is nagyon szereti, emellett pedig rendszeresen edz.

15. Nagy inspirációja a Blink-182

A kedvenc albuma, amit valaha hallott a Blink-182 Take Off Your Pants and Jacket című, 2001-es korongja. 

16. A Budapest Park a legszebb koncerthelyszín, ahol valaha is fellépett…

…és ezt ő maga mondta az idei, Parkos koncertjükön.

Jól érzitek magatokat ma este? Ez a legszebb koncerthelyszín, ahol valaha jártam életemben! Most először vagyunk itt, hogy a picsába hagyhattuk ki eddig ezt a helyet?