Elmesélte az Elit sztárja, hogyan forgatják az élethű szex jeleneteket

Ha nem szeretnél spoilerekbe belefutni, semmiképp se olvasd tovább az első bekezdésnél.

A Netflix spanyol szexuálisan túlfűtött tini-drámája, az Elit hihetetlen népszerű. Több százezer órán át ment már világszerte a nézők képernyőin, a világon több, mint 60 országban foglal helyet a top tízes listák valamelyik pozíciójában – hazánkban a cikk írásakor a 6. legfelkapottabb volt. A múlthéten megjelent 5. évadban két új főszereplőt és néhány új mellékszereplőt ismerhettünk meg, ezek közül az egyik André Lamoglia, aki Iván karakterét öltötte magára, és ő mesélt, hogyan forgatják egyes epizódok szex jeleneteit.

André egyébként régen a brazil Disney csatorna egyik nagy üdvöskéje volt, elmondása szerint pedig bármit megtett azért karrierje kezdetén, hogy Spanyolországban dolgozhasson idősebb korában. Ez be is jött neki, amikor beválogatták az Elitbe, ahol Iván karakterét kapta, aki egyszerre flörtöl Patrcikkal (Manu Rios) és az ő testvérével, Arival (Carla Díaz). A karakter sokszor ad kettős jeleket az előbbi szereplőnek: több részen keresztül heteroszexuálisnak vallja magát, majd szépen lassan felfedezi önmagát, de ne rohanjunk ennyire előre.

André karaktere nagyon sok alkalommal kerül intim helyzetbe a kamerák előtt, nem csak Patrcikkal, de Arival is, igaz a két srác közötti jelenetek több figyelmet kaptak és jobban ki is lettek dolgozva. A színész erről az élményről mesélt, illetve arról is, hogy milyen volt színész kollégájával, Manuval a kamerák elé állni, ilyen helyzetekben.

A Hugo Gloss magazin például arra kérdezett rá a színésznél, hogy mennyire vetkőztek le a való életben a forgatás során, hiszen a nézők szinte teljesen meztelenül látják őket.

Ezt rábízom a fantáziátokra… csak viccelek. Nem voltam egyik jelenetben sem teljesen meztelen. Volt rajtunk védő. Valami fehérnemű, vagy zokni, ahogy ők hívják

– idézte fel a kérdésre a színész.

Az Esquire spanyol kirendeltsége arról faggatta, hogy mennyire tömték ki egyes jelenetek alatt az alsónadrágját, vagy használt-e a forgatások alatt műanyag kiegészítőket, mellyel csak imitálta a látszatot – a kérdés sok esetben az Eufória miatt merülhet fel a nézőben, ugyanis a modern popkultúra szerves részeként a sorozat nagyon sok alkalommal csak kellékeket használt, nem igazi péniszeket mutatott a képernyőn.

Hazugság, hazugság, hazugság! Minden az enyém, minden!

Sőt, azt is megkérdezték tőle, hogy használt-e testdublőrt egyes jeleneteket alatt, amire igazán határozottan válaszolt.

Az igazság az, hogy nem. Nem is jutott eszembe, hogy ilyet kérjek.

Amikor az intim jelenetekre került a sor, André nagyon feszült volt az elején, ugyanis sokat rugózott azon, hogy hogyan fogja megugrani a lécet, illetve, hogy hogyan fog teljesíteni egyáltalán, ugyanis karrierje során ilyeneket még sosem csinált.

Mielőtt Spanyolországba jöttem volna, nagyon aggódtam, hogyan lesznek ezek felvéve. Főként azért, mert sosem csináltam még ilyet. Aztán amikor felvesszük ezeket a jeleneteket, nagyon kevesen vannak csak jelen. Van egy koordinátorunk, aki erre szakosodott, hogy kényelmesen érezzük magunkat és a legjobbat hozzuk ki magunkból, hogy valóságosak legyenek a jelenetek.

Faggatták arról is, milyen volt a forgatás Manu-val, aki Patrickot személyesíti meg , és milyen tapasztalatokat sikerült szereznie a közös munka során, hiszen azért a színésznek ez nem az első évada a sorozatban.

Nagyon kényelmes volt vele forgatni, nagyon jól kijövünk egyébként, nem csak munka tekintetében, ami nagyon jót tesz a sorozatnak, mert már alapból van egy bizonyos kémia köztünk.

Majd szó esett a queer reprezentációról is a sorozatban, amiről pozitívan nyilatkozott André, ugyanis ő nagyon élvezi, hogy ennyire természetes és gátlástalan az Elit világában a szabadság és a szerelem.

Szerintem nagyon fontos, hogy normalizáljuk az efféle szerelmeket is és az Elit nagyon jól és természetesen kezeli őket.