10 dolog, amit tudnod kell Megan Thee Stallionról

Tudtad, hogy egészségügyis diplomája van?

Megan Thee Stallion karrierje a közösségi platformokon indult, ahol már egy masszív követőbázist tudhatott magáénak, mikor kiadta az első mixtape-jét 2016-ban. A nagy áttörést azonban az egy évre rá megjelent Suga EP jelentette számára, hiszen ezen kapott helyet eddigi legnagyobb slágere, a Savage, 2020-ban piacra dobta debütáló albumát Good News címmel. A rapperről 10 érdekességet szedtünk össze, amit érdemes tudni róla.

1. Ezért lett a művészneve Megan Thee Stallion

A rapper teljes neve Megan Jovon Ruth Pete, azonban mára már az egész világ csak Megan Thee Stallionként ismeri. Azért választotta magának ezt a művésznevet, mert már kamaszkorában is rengetegen hívták stallionnak, vagyis paripának a magassága (kis híjján 180 cm!) és a testalkata miatt.

2. Houstonban nevelkedett…

…és nagyon büszke rá! Bár San Antonioban látta meg a napvilágot, egyből a születése után Houstonba költöztek, és itt töltötte a gyerekkorát egészen 14 éves koráig.

3. Nem esett messze az alma a fájától

Nem Megan az egyetlen rapper a családjában, hiszen édesanyja, Holly, művésznevén Holly-Wood szintén ezzel foglalatoskodott. Már egészen kiskorától jelen volt az életében a zene, és bölcsi helyett a stúdióban töltötte az idejét, amíg az anyukája felvette a dalait. Sajnos ő már nem élhette meg, hogy a lányából valódi világsztár lett, ugyanis 2019-ben elhunyt.

4. Ezért nem rappelt fiatalabb korában

Bár már 16 éves korától írt dalszövegeket, mikor elmondta az anyukájának, hogy rappelni szeretne, ő azt kérte a lányától, hogy erre térjen vissza 21 éves korában. Hogy miért? Az édesanya szerint egyszerűen túl felnőttesek voltak Megan szövegei a korához képest. Meg is fogadta a tanácsot, így az első mixtapje 2016-ban, 21 éves korában jelent meg.

5. Egészségügyi adminisztrárornak tanult a főiskolán

Bár mindig is a zenei karrier volt a nagy álma, azért nem árt, ha van az embernek B terve, és ezzel ő is tisztában volt. A középsuli után ezért is ment főiskolára, ahol egészségügyi adminisztrárornak tanult, és ha ez még nem lenne elég, a bimbózó rap-karrierje kezdetén a Texas Southern Egyetemre is beiratkozott, így egyszerre zenélt, tanult, és utazta körbe a világot! A diplomáját tavaly szerezte meg.

6. Tervben van, hogy készít egy horror filmet

Hatalmas horror rajongó, mi több, nemrég el is kezdte írni a saját forgatókönyvét egy horror filmhez!

7. Az egyik legnagyobb inspirációja…

…The Notorious BIG. Az édesanyja is nagy rajongója volt a raplegendának, így Megan már kiskorától kezdve nagyon sokat hallgatta a zenéjét, a karrierje kezdetén pedig előszeretettel rappelt Biggie instrumentáljaira.

8. Nagy álma, hogy idősotthont nyisson a rászorulóknak

Nem meglepő módon az egészségügyis diplomáját nem arra szeretné használni, hogy ápolóként elhelyezkedjen, helyette több idősotthont tervez nyitni Houstonban és a környékén, ahol a rászoruló idősek lakhatnak: ezzel is szeretne visszaadni a közösségének.

9. Szívügye a környezettudatosság

A rapper igencsak a szívén viseli a bolygónk sorsát, így számtalanszor hívta fel a fanjai figyelmét a környezettudatosságra. Mi több, szemétszedést is szervezett egy tengerparton, de fákat is ültetett már a rajongóival közösen.

10. Levédette a “hot girl summer” szlogent

A “hot girl summer” szlogen nagyon hamar nagyon felkapott lett, miután Megan elkezdte használni, így rá is kaptak különböző cégek és márkák, akik ezzel a szlogennel kezdték el árulni termékeiket. Ennek hatására védette le a kifejezést, így mostmár hivatalosan is az ő tulajdonát képzi.