Demi Lovato: nem váltottam stílust, csak visszatértem a gyökereimhez

Gőzerővel dolgozik új albumán az előadó.

Közös dallal jelentkezett Demi Lovato és Matthew Koma új zenekara, a Winnetka Bowling League, a megjelenés kapcsán pedig a Rolling Stone magazinnal ültek le beszélgetni. A két előadó Demi legutóbbi albumának munkálatai közben ismerték meg egymást, és a munkakapcsolat hamar barátsággál alakult. Többek között meséltek erről is, az új dalukról, az fiimy (fuck it, i miss you)-ról, emellett pedig Demi elárulta, mire számíthatunk a közelgő albumán, és azt is, hogy milyen számára az egyedüllét.

Elkeztünk beszélgetni, de leginkább igazából csak mémeket küldözgettünk egymásnak

– kezdte Matthew.

A kollab ötlete úgy jött, hogy Demi még két éve látta TikTokon, hogy a zenész dolgozik a dalon, és ráírt, hogy küldje el neki az teljes változatot, mert nagyon megtetszett neki a szívbemarkoló ballada. Közösen aztán befejezték, és a Winnetka Bowling League debütáló EP-jén, a Pulp-on kapott helyet. 

Hogy mi inspirálta a dalszöveget, ami egy szakítás fájdalmait dolgozza fel?

Az én részemet mértékben az életem inspirálta. Még tavaly év elején csináltuk a dalt, szóval azóta eltelt egy kis idő, és mára már megbékéltem azzal, hogy egyedül vagyok, de voltak szomorú pillanataim, az biztos

– magyarázta Demi. 

Az előadó 2020 szeptemberében szakított ex-vőlegényével, Max Ehrich-csel, aki nem sokkal azután kérte meg a kezét, hogy márciusban megismerkedtek. Elmondása szerint azért is ugrott bele akkor ilyen hamar a kapcsolatba, mert egyszerűen nem bírt egyedül lenni, amire ráadásul a koronavírus járvány okozta korlátozások is rátettek egy lapáttal, mára azonban már nem okoz neki gondot az egyedüllét.

Mióta egyedül vagyok, úgy érzem, sokkal jobban megismertem magam. Biztosabb lettem abban, ki is vagyok én. Kellett egy kis idő, amit magammal tölthettem, mert egész életemben – vagyis nem is egész életemben, de mióta elkezdtem randizni – mindig beszélgettem valakivel, kavartam valakivel, vagy éppen kapcsolatban voltam, ebben az elmúlt két évben pedig ilyen szempontból teljes változáson estem át.

És hogy mi a helyzet az új zenével? Pár hete ugyanis az Instagram oldalán egy képet osztott meg az előadó, ami leírás szerint a popzenéje temetésén készült, most pedig azt is elárulta, mit értett pontosan ez alatt. 

Azt mondanám, ez egy új éra lesz számomra, hiszen folyamatosan változom. Szeretném magam mögött hagyni az eddigi zenémet, és tiszta lappal kezdeni az új albumommal, de igazából minden albumomnál ezt csinálom. Természetesen nem volt igazi temetés, csak meetingeztünk a kiadóval, és mindannyian pont feketében voltunk, szóval az ugrott be, hogy ez pont olyan, mintha a popzeném temetésén lennénk. 

Akkor ez azt jelenti, hogy visszatér az emo-rock Demi, akit az első két albumával ismerthettünk meg? A Rolling Stone kérdésére megerősítő választ adott Demi:

Igen, csak jobb lesz, és egy kicsit keményebb is, de nem a dalszövegeket tekintve, hanem a hangzást. Nem csináltam még ilyet, szóval nagyon izgalmas számomra. Ez az új éra az első érámat idézi majd. Nem váltottam stílust, csak visszatértem a gyökereimhez.

Demi egyébként két éve már villantott egy emo stílusú dalt, amikor is az I Love Me című slágerét dolgozta újra Travis Barkerrel, így, amíg várunk az új albumra, ez egy kis ízelítőt jelenthet, hogy mire is számíthatunk majd tőle.