16 éves a High School Musical: így néznek ki kedvenceink ma

16 évvel ez előtt indult útjára Troy, Gabriella, Sharpay, és a többiek kalandjai.

2006. január 20-án debütált a tengerentúlon, a Disney csatornán a mai napig ikonikus High School Musical filmsorozat első része – ekkora sikerre senki sem számított.

Az évek során 3 rész készült a magyarul Szerelmes hangjegyek címmel fémjelzett filmekből, körülöttük pedig igazi kultusz alakult ki. A karaktereket megszemélyesítő színészeknek természetesen bejött az élet, kinek az élet mely területén, például Zac Efron színészként folytatta karrierjét, Vanessa Hudgens a Broadway-en, míg Ashley Tisdale énekelt, színészkedett és még üzletasszonyként is megcsillogtatta tehetségét. De hogy néznek ki most kedvenceink?

High School Musical – a brand

A High School Musical, mint brand beleégett az emberek tudatába, 2019-ben pedig egy sorozatot is indított a Disney, melyben az ikonikus filmet változtatják át musicallé. Ebben a szériában láthatjuk a nagy sikernek örvendő Olivia Rodrigo-t és Joshua Bassett-et is, illetve a új évadban még egy eredeti HSM színész is feltűnik majd!

Vanessa Hudgens

Az énekes-színésznő, aki Gabriella karakterét személyesítette meg az évek során számtalan filmben és musicalben kapott szerepet. Legutóbb a Karácsonyi cserebere című Netflix filmsorozatban láthattuk, mely óriási sikernek örvendhet, így idén már a harmadik rész jelent meg belőle.

Ashley Tisdale

Ashley az ikonikus Sharpay Evans-t hozta a képernyőkön, mára pedig már több területen kipróbálta magát: saját sminkmárkája lett, 3 lemezt tudhat magáénak, na meg persze több filmben is szerepelt. Tavaly adott életet első gyermekének, így a jelenleg a legfontosabb szerep számára az anyaság.

Zac Efron

Troy Bolton, azaz a való életben Zac Efron inkább színészi tehetségét mutatta meg a nagyvilágnak: szerepelt a Baywatch-ban, az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány-ban, és Fred hangját is ő kölcsönözte a 2020-as Scooby! című alkotásban.

Lucas Grabeel

A színész mondhatni eltűnt a reflektorfény elől és inkább szinkronszínészként ismerhetjük: hangját adta több szereplőnek is, például a Szilaj, a szabadon száguldó-ban vagy a Family Guy-ban.

Corbin Bleu

Corbin folytatta a színészkedést, de nem igazán kapott főszerepet sehol, így csak kisebb szerepekben láthatjuk, például Chicago Med-ben, idén pedig visszatér a HSM-univerzumba, ugyanis csatlakozott a High School Musical sorozat új évadához, amit ebben a hónapban kezdtek el forgatni.

Monique Coleman

A High School Musical után egy időre eltűnt, majd Corbinhoz hasonlóan kizárólag kisebb szerepeket vállal csak el.

Olesya Rulin

Kelsi megszemélyesítője, Olesya szinte teljesen eltűnt a köztudatból, az elmúlt 3 évben 3 alkalommal láthattuk csak a televíziók képernyőjén, abból is az egyik egy pár perces NCIS megjelenés.