Ez a karakter halt volna meg az Eufória első évadában

Eredetileg nem tervezték, hogy a másodikban is szerepelni fog.

Múlt héten, két és fel év várakozás után végre elstartolt az HBO hatalmas sikernek örvendő sorozata, az Eufória második évada, aminek az első részében a Zendaya által alakított Rue drogdílerének, Fezco-nak a háttértörténetét ismerhetjük meg. Az egész epizódban kulcsszerepet játszik a karakter, és méginkább a rajongók kedvencévé vált, hiszen minden eddiginél komplexebb képet kaptunk róla, de ez majdnem nem valósulhatott meg, ugyanis az eredeti tervek szerint még az első évadban kiírták volna a szériából – ráadásul ezt a színész is már csak a forgatáson tudta meg.

A Fezco-t megszemélyesítő Angus Cloud a GQ-nak mesélt erről, akit egyébként az utcán, járókelőként szúrták ki a készítők, és azelőtt semmiféle színészi tapasztalata nem volt.

Úgy volt, hogy meg fogok halni az első évadban. De tényleg. Nem tudom pontosan, hogyan történt volna, mert én nem is láttam az a forgatókönyvet. Eleinte nem mondta senki. Aztán egy nap, amikor a bevezető részt forgattuk, asszem Jacob mondta el. Azt mondta, hogy „ja, nem is tudtad? A karakteredet megölik”

– kezdte.

Aztán, mint már tudjuk, végül ez nem történt meg, bár azt maga Angus sem tudja, hogy pontosan miért nem, ő is csak találgat.

Szerintem tetszett nekik, amit csináltam, szóval úgy voltak vele, hogy életben tartanak, és hagyják, hogy kibontakozzak. Fogalmam sincs, hogy haltam volna meg, de remélem úgy, mint egy igazi gengszter!

Erősen zárult a nyitóepizód, hiszen Fez egy szilveszteri bulin mondhatni félholtra veri Jacob Elordi karakterét, Nate-et. A színész elmondása szerint jó volt olvasni a forgatókönyvben, hogy a srác végre megkapja azt, ami jár neki, de leforgatni már eléggé macerás volt.

Nehéz volt azt a jelenetet felvenni. Egy csomó törött üvegbe és egy csomó különböző mozdulatba telt. Három órán keresztül kellett rángatnom az öklömet, és a végére már rohadtul fájt a kezem.

Hogy mennyi idő volt a teljes verekedést leforgatni?

Csak a bunyót nagyjából 8 vagy 9 óra volt felvenni. 5 napig forgattunk ott, minden nap este héttől napkeltéig.

Ahogy már fentebb említettük, az első részben betekintést nyerhettünk Fez háttértörténetébe, és többek között az is kiderült, hogyan is lett belőle drogdíler, Angus pedig elárulta, hogy a jövőben még közelebbről ismerhetjük meg a karakterét.

Várom, hogy lássátok, ahogy kicsit levetkőzi a kemény oldalát és megmutatja az érzelmesebb énjét. Láthatjátok majd, hogy tud ő ártatlan is lenni. Bele lett kényszerítve ebbe az életformába, de attól még ugyanúgy csak egy kölyök, mint a többiek.

A 2. évad 2. része már itthon is elérhető az HBO Go-n.