Joshua Bassett: én próbáltam, de Olivia Rodrigo a Drivers License megjelenése óta nem beszélt velem

Új zenével reagált a történtekre a színész-énekes.

Az év elején, mikor megjelent Olivia Rodrigo Drivers License című megaslágere, nem csak az énekesnő élete változott meg örökre, hanem Joshua Bassett-é is, csakhogy az övé nem a pozitív értelemben. A rajongók ugyanis, akik meg voltak győződve arról, hogy a Disney High School Musical: The Musical: The Series két sztárja a való életben egy párt alkotott, azt is biztosra vették, hogy a csúnya szakítás, amiről Olivia énekel, az Joshua és közte történt. Ez pedig egy olyan gyűlölet-lavinát indított el a srác irányába, amivel a mai napig nem tudott teljesen megbirkózni.

Az énekes eddig nem igazán beszélt nyilvánosan a történtekről, most viszont elérkezettnek látta az idejét, hogy megtegye.

Minden jogom megvan hozzá, hogy kiálljak magamért

– kezde.

Egyszerre három dalt is piacra dobott Crisis, Secret, és Set Me Free címmel, melyek közül az első kettőben közvetlenül az Oliviás balhéra reflektál. Azonban nem hagyta, hogy a zenéje önmagáért beszéljen, és a GQ magazinnak őszintén nyilatkozott az elmúlt év nehézségeiről, hiszen elmondása szerint volt, hogy fizikailag nem érezte magát biztonságban a dráma miatt.

Láttam olyan TikTok videókat, 50 milliós nézetséggel és 10 millió lájkkal, hogy „ha egyszer meglátom ezt a gyereket az utcán, kibaszottul megölöm”. Nehéz ezt látni úgy, hogy New Yorkban élsz, és minden nap az utcán sétálsz. Úgy érzem, idén mindenki elfelejtette, hogy én is ember vagyok.

A most megjelent dalokat már fél éve megírta, viszont csak most szedte össze a bátorságot ahhoz, hogy ki is adja őket, hiszen brutálisan őszintén beszél bennük a történtekről. A Secret-ben egy tiktokról énekel, amit utólag tudott meg az exéről, és ami teljesen más színben tüntetné fel őt, ha mindenki megtudná, a Crisis-ben pedig olyan szívfacsaró képeket fest le, mint hogy az édesanyja felhívja, mert látta, hogy halálos fenyegetéseket kapott, miközben utal arra, hogy amiket a nagyvilág eddig megtudott róla és a volt kapcsolatáról, azok csak féligazságok.

A kiadója szerette volna, ha azonnal, még az év elején hasznot húznak a Drivers License körüli médiaőrületből, azonban akkor még Joshua nem állt készen, hogy elmondja az ő oldalát. Hogy miért?

Akkoriban veszett ügynek tűnt az egész. Teljességgel lehetetlennek tűnt, hogy bármilyen módon is meg tudjam védeni magam.

Elárulta, hogy ő szeretett volna Oliviával beszélni a dal megjelenését követően, azonban az énekesnő nem mutatott erre hajlandóságot.

Olivia a Drivers License megjelenése óta nem beszélt velem.

Joshua elmondása szerint eddig összesen 3 kapcsolata volt, viszont ez az egész felhajtás teljesen más színben tüntette fel őt, mint amilyen valójában, és, bár pontos dátumot nem mondott, régebben történt a dolog, mint gondolnánk.

Az embereknek fogalmuk sincs, milyen rég volt ez már. Nem olyan friss a dolog, mint amilyennek tűnik. Azóta teljesen más ember lettem.

Jelenleg abszolút nem áll készen egy új kapcsolatra, előtte fel kell dolgoznia a történteket. Most folyamatosan új zenén dolgozik, naplót vezet, heti kétszer jár terápiára, de még így is minden nap sír. Az elmúlt év nyomása egy másik traumát is a felszínre hozott, amivel eddig nem birkózott meg: erről szól a Set Me Free című dala.

Kiskoromban rendszeres szexuális zaklatáson estem át. Nagyon durva, de egészen tavalyig nem is emlékeztem rá, olyan mélyre eltemettem magamban az emléket. Tinikoromban egy nálam jóval idősebb férfi rutinszerűen zaklatott, és akkoriban nem tudtam hova tenni az egészet.

Az elmúlt hónapok során folyamatosan hullámvölgyeken ment keresztül. Volt, hogy extrém módon jött ki rajta a fájdalom, az egyik ilyen esetet pedig meg is osztotta a GQ-val.

Pár barátommal elutaztunk Spanyolországba. Az egyik este teljesen elszakadt a cérna… Üvöltve sírtam három és fél órán keresztül, annyira, hogy utána két hétre elvesztettem a hangom.

Joshua tudja, hogy nem páratlan eset az övé, és sajnálatos módon sok fiatalt használnak ki, és esnek zaklatás áldozatává, éppen ezért a történetével szeretne segíteni sorstársain. Jövőre belevág egy podcastbe, melyben rengeteg komoly témáról, többek között a szexuális zaklatásról is szó lesz, ezzel szeretne olyan segítséget és támogatást nyújtani másoknak, amit ő nem kapott meg.

A jótékonykodással azonban nem vár 2022-ig: a most megjelent 3 dal bevételeit mentális egészséggel foglalkozó szervezeteknek ajánlja fel.