© Warner Music

8 dolog, amit nem tudtál Charlie Puth-ról

1991-ben december másodikán látta meg a napvilágot Charlie Puth, aki hetek óta virális tartalmakat készít TikTokra. Az énekes azzal vált nagy számmá megint, hogy új dalát, a Light Switch-et szó szerint egy villanykapcsolás inspirálta és ezen a platformon mutatja be, hogy készíti el a dalt magát, úgy, hogy random dolgok inspirálják. Persze, azóta többen is kiparodizálták ezeket a videókat, de ezzel csak még nagyobb hype-ot generáltak körülötte. Izgatottan várjuk, hogy fog szólni a fentebb is említett dal, de addig is az énekes születésnapja alkalmából nézzünk meg néhány igazán izgalmas tényt róla.

Megnyolcszorozta vagyonát

2017-ben, karrierje legeslegelején még „csak” 3 millió dollárnyi bejelentett vagyonnal rendelkezett. Ez az összeg 2021-re megnyolcszorozódott, azaz több, mint 25 millió amerikai dolláról beszélhetünk, ami csak 67 millió forinttal több, mint 8 milliárd – 2021. december másodikai árfolyamon számítva.

Édesanyja is a média világában dolgozik

Édesapja ingatlanközvetítő és építész, édesanyja zenei rendező, aki többek között az HBO számára is kreált anyagokat karrierje során, de főként zenét tanított.

Ezért van vágás a szemöldökében

2 éves korában megtámadta egy kutya Charlie-t, aki a mai napig hordozza ennek nyomát. Az arcát kapta meg az állat, ezért egy csíkban nem nő szemöldöke. Sokan gondolták, hogy csak divat, de egy interjúban elárulta a szomorú részleteket.

Először inkább a komolyzene érdekelte

Már kiskorában nagyon muzikálisként írták le szülei és tanárai. Négy éves korában kezdett zongorázni, erre édesanyja tanította otthoni keretek közt. Majd a Manhattan School of Music előkészítőjére járt, jazz-zongora alapszakon, klasszikus zene minorral. Diplomát 2013-ban szerzett a Berkleen.

Kiskorában kiközösítették

Sajnos kiskorában sokat szekálták, többször neki estek osztálytársai és a suliból néhány gyerek.

Összefogtak ellenem többen és addig rugdostak az a bizonyos helyen, amíg rosszul nem lettem.

Elmondása szerint Justin Bieber sikersztorija inspirálta a legjobban a későbbiekben ha ilyen szituációkba keveredett.

Nem tudta megmondani az időt

Viccesen mesél arról, hogy mennyire nem sikerült hosszú éveken át leolvasnia az analóg órát. Hiába próbálkozott, valamit mindig elrontott. 12 évesen viszont valami változott, és azóta probléma nélkül tájékozódik az órák világában.

Kiáll saját teste mellett

Nem szégyelli és nem is takargatja magát – ugyan, miért is kéne? Sok alkalommal mutatkozik felső nélkül, emiatt pedig a magazinok is előszeretettel számolnak be róla. Természetesen az emberek hamar megtalálják ezeket a posztokat és olyan kommenteket írnak hozzá, mint a „Ez nektek a szexi? Fúj!” és társai. Ezeknek az embereknek üzent is az énekes egyszer – erről itt írtunk bővebben.

Gyorsan szeretnélek emlékeztetni titeket, hogy a body shaming nem oké, senkivel szemben sem. Nem is teljesen értem, mi célt szolgál az egész. Basszus, bocsánat, hogy nincs kockahasam…

– mondta Charlie.
Legcikibb élménye szex közben

TikTokon mesélt legkellemetlenebb élményéről, mely szex közben történt vele. Kitaláljátok mi volt az? Természetesen mi más lehetne egy zenész legkellemetlenebb élménye, mint, hogy saját dalára történik meg az aktus.