Marie Claire

Egy év próbaidőre ítélte a bíróság Zayn-t

Folytatódik a Malik-Hadid családi dráma.

Mint ahogy már mi is beszámoltunk róla, csúnya családi botrány bontakozott ki Zayn, egykori párja, Gigi Hadid, és a modell édesanyja, Yolanda között, ami sajnálatos módon nyilvánosságra került, mikor egy Yolandához közel álló forrás kiszivárogtatta azt a sajtónak. Az énekes és Gigi (egy szóvivőjén keresztül) is megszólalt az ügyben: hogy pontosan mik az előzmények, azt ide kattintva olvashatod el.

Most újabb fordulatot vett az ügy, ugyanis Yolanda, ahogy már korábban is bejelentette, feljelentést tett Zayn ellen, aki, mint ahogy az egyik közleményében már megírta, nem szállt szembe a vádakkal a bíróságon az egy éves lánya, Khai érdekében. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy bár nem ismeri el a bűnösségét, a bíróságon úgy kezelik, mintha megtette volna, így elkerülik a hosszú hónapokon, akár éveken át tartó pereskedést, és hamar egyességre jutnak.

Olyannyira hamar, hogy már meg is született az ítélet: amellett, hogy megbírságolták, majdnem egy év, egészen pontosan 360 nap próbaidőre ítélték Zayn-t, részt kell vennie egy dühkezelési tréningen, és egy családon belüli erőszakkal foglalkozó programon is.

Yolanda Hadid, Gigi Hadid, és Zayn 2017-ben

Az ítéletről a TMZ számolt be először, akik a bírósági iratokat is megszerezték, melyek szerint a szóban forgó eset szeptember 29-én, Zayn és Gigi pennsylvaniai házában történt, ahol Zayn és Yolanda szóváltásba keveredtek. Yolanda vallomása szerint az énekes egy „kibaszott holland kurvának” nevezte őt, utasította, hogy maradjon távol a lányától, majd nekilökte őt egy szekrénynek. Zayn nem tagadja a veszekedést, azt viszont határozottan tagadja, hogy fizikailag bántotta volna Gigi édesanyját.

Ezek után Yolanda állítása szerint Zayn felhívta telefonon Gigit, aki akkor éppen Párizsban tartózkodott, és azt mondta neki „legyen már annyi vér a pucádban, hogy megvéded a párod a kibaszott anyáddal szemben a saját házában”. A pár a People információi szerint ekkortájt szakított. A bírósági iratok szerint Yolandával volt egy testőr is, akinek Zayn azt kiabálta: „takarodj a kibaszott házamból”.

A People magazinnak egy, a családhoz közel álló forrás arról nyilatkozott, hogy az eset és a szakítás ellenére Zayn és Gigi nincsenek haragban egymással, és mindketten azon dolgoznak, hogy a lehető legjobb körülmények között nevelhessék a lányukat.

A kapcsolatuk rettentően mérgező volt, de Zayn csodálatos apuka, és ezt Gigi is így látja. Nincsenek haragban egymással, jelenleg közösen, barátságos módon próbálják kitalálni, mi lenne a legjobb a lányuk számára. Yolanda most egy olyan ügybe üti bele az orrát, ami nem tartozik rá

– mondta a forrás.

Az énekes testvére, Waliyha Malik Instagram oldalán fejezte ki a támogatását Zaynnel szemben:

Mindannyian nagyon szeretünk

– írta.