© Bikali Sándor

Klubkoncerttel ünnepli 10. évfordulóját a Fatal Error

Fennállásának tízedik évfordulóját ünnepli idén a Fatal Error. A jubileumi év apropóján duplalemezt készített a zenekar, október 29-én meg is fog jelenni. Ez a Fatal Error negyedik (és egyben ötödik) nagylemeze, melynek címe Művirágok karneválja. A duplalemez első korongja júniusban online már megjelent, a második viszont csak most fog napvilágot látni. Erről hozták el most Forradalom című új klipes dalukat előfutárként.

A dalról a zenekar így nyilatkozott:

A Művirágok karneválja második korongjánál koncepció volt, hogy a dalok picit sötétebb hangvételűek, „morcosabbak” legyenek, és a Forradalom tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. Gyakorlatilag ez volt az utolsó dal, amelyik készen lett a lemezről, egy régebb óta fiókban heverő zenei alapra született meg most a szöveg, így nyerte el végleges formáját. A dalt és a lemezt is Vári Gabi barátunk keverte, akinek a zenekar hangzásában hatalmas szerepe van.

A dalhoz készült videoklipről:

Már-már szokássá vált nálunk, hogy a klipjeinket Bikali Sanyi barátunkkal forgatjuk le, a vágást pedig házon belül mi magunk megoldjuk, ez most is így történt. Kerestük a megfelelő helyszínt, és megtaláltuk a vonattemetőt, ami tökéletesen passzol a dal hangulatához.

A zenekar új lemeze október 29-én, pénteken jelenik meg, lemezbemutató koncert pedig november 5-én lesz Budapesten, az Akvárium Klubban. A zenekar itt ünnepli 10 születésnapját, szóval minden eddiginél hosszabb és tartalmasabb koncertre lehet számítani. Kedvezményes jegyek még elérhetőek itt.