Nem döntötte még el a Squid Game készítője, hogy lesz-e második évad

Egy évados maradna csupán a Netflix legnépszerűbb sorozata?

Mostanra már az egész világot meghódította a Netflix legújabb sikersorozata, a Squid Game, vagy a magyar címén a Nyerd meg az életed, olyannyira, hogy a koreai széria lett a streaming platform legnépszerűbb sorozata, és az előfizetők több, mint fele, azaz 111 millió felhasználó volt rá kíváncsi. Egy ilyen menet után valószínűleg a legtöbben gondolkodás nélkül belevágnának a folytatásba, főleg, hogy úgy zárták le a történetet, hogy a lehetőség adott rá, azonban a széria készítőjének ez nem ennyire egyértelmű.

Hwang Dong-hyuk, aki egyébként több, mint egy évtizede, még 2008-ban rukkolt elő a történettel, a The Hollywood Reporternek nyilatkozott az esetleges második évadról, és elárulta, hogy pont a népszerűsége miatt kérdéses számára, hogy lesz-e.

Hatalmas most rajtam a nyomás, hiszen rengeteg ember várja, hogy lesz-e második évad, és pont emiatt a nyomás miatt nem döntöttem még el, hogy belevágok-e

– kezdte.

A rendező azonban azt is hozzátette, hogy nem feltétlenül kéne negatívumként, nyomásként megélnie azt az elképesztő figyelmet, amit jelenleg az alkotása kap, hiszen akár inspirációt is meríthetne belőle.

Ha a dolgok pozitív oldalát nézzük, rengetegen szerették az első évadot, és jó dolgokat várnának a másodiktól, ezért emberek a világ minden tájáról elmondják a véleményüket, hogy szerintük hogyan kéne folytatódnia a történetnek. Igazából felhasználhatnám a rajongók ötleteit is a második évadhoz. Ezzel küzdök most leginkább, hogy ne hatalmas nyomásként éljem meg ezt a rengeteg figyelmet, hanem egy jó nagy adag inspirációként azt a sok szeretetet és támogatást, amit kapok, amit hasznosíthatok a folytatáshoz.

Nem csak Hwang Dong-hyuk, hanem a rendőrt, Hwang Jun-ho-t alakító Wi Ha-joon is ejtett már pár szót az esetleges második évadról, és hogy merre szeretné látni a karaktere történetét elmenni.

Szeretném, ha Jun-ho életben maradna, és lenne lehetősége feltárni a megválaszolatlan kérdéseket

– nyilatkozta a Deadline-nak.

Remélhetőleg sikerül inspirációt gyűjtenie Hwang Dong-hyuk-nak a folytatáshoz, ugyanis az első évad sikeréből kiindulva a második is biztosan tarolna.