Zendaya: A lehető legjózanabb embert kérték fel az Eufória főszerepére

A brit Vogue-nak mesélt a színésznő.

Izgalmas és eseménydús ősz elé néz Zendaya, aki egyébként nemrég töltötte be 25. születésnapját, hiszen 3 nagy projekt is van, amin dolgozik éppen. Októberben érkezik a Dűne című filmje, majd decemberben a Pókember: Nincs hazaút, melyeket teljes erőbedobással fog népszerűsíteni világszerte az elkövetkezendő hónapok során, emellett pedig még forgatja a hatalmas sikernek örvendő HBO széria, az Eufória második évadát is.

A brit Vogue-gal ült be beszélgetni a színésznő többek között a közelgő alkotásairől, de a magánélete is szóba került, így ennek kapcsán is válaszolt pár kérdésre. Leszögezte, hogy az új Pókember filmről egyelőre semmit nem árulhat el, azonban a Dűnéről, melyet egyébként Magyarországon forgattak, mesélt egy kicsit.

Elárulta, hogy a kollégája, Timothée Chalamet nagyon örült, mikor megtudta, hogy csatlakozik a stábhoz, mert ő volt az egyetlen korban hozzá közeli színész, és boldog volt, hogy valaki érteni fogja a vicceit. Hogy mivel töltötték az idejüket, mikor nem a jeleneketet vették fel? Táncpartikat tartottak az öltözőikben.

Timothée hozta a kis magnóját, és 2000-es évekbeli tánczenét nyomatott, Soulja Boy-t, meg ilyeneket

– mesélte Zendaya.

Bár a film előtt nem találkozott Timothée-vel, nagyon hamar összebarátkoztak. Folyamatosan tartják a kapcsolatot, ha pedig Zendaya épp New Yorkban van, vagy Timmy Los Angeles-ben, biztos, hogy összefutnak.

Nyilánvalóan egy nagyon tehetséges színész, de emellett egy nagyszerű ember és remek barát is. Ebben a szakmában főként fontos, hogy legyen valaki, aki ugyanazon megy keresztül, mint te, és tudsz róla beszélni vele.

Nem csak a két film, de az Eufória is terítéken van most neki, melyben egy drogfüggő tini, Rue karakterét alakítja. Már többször beszélt arról, hogy mennyire brutális lesz a második évad, melyhez az inspirációt egyébként abszolút nem a saját tapasztalatából szerzi.

A lehető legjózanabb embert kérték fel erre a szerepre, szóval csak egy bizonyos szintig tudom megérteni, a továbbiakért Samre, a sorozat készítőjére hagyatkozom. Tinikorában hosszú évekig függő volt, és 19 éves kora óta tiszta. Ez az, ami tartja bennem a reményt. Ott van az a rengeteg sötét szarság, főleg ebben az évadban, egyszerűen megszakad a szívem Rue-ért. De ott van egy kis reménysugár, hiszen tudom, hogy Rue tulajdonképpen Sam maga.

Zendaya nem beszél sokat a magánéletéről, ami teljesen érthető a részéről, ugyanakkor a nyáron a lesifotósok szeme és kamerája láttára csattant el egy pár csók közte és Tom Holland között, ezáltal mondhatni megerősítette, hogy egy párt alkotnak.

És ha már a csókoknál tartunk, felidézett egy régi forgatásos sztorit ezzel kapcsolatban, még a Disney éveiből.

Emlékszem, az Indul a risza! forgatása közben azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó csókolózni. Csakis arcra adok puszit, mert még a való életben sem csókolóztam, és nem akarom, hogy a képernyőn legyen az első.

Hogy a magánélet szempontjából mit tervez a jövőben?

Szeretnék családot alapítani, de nem kötöm korhoz a dolgot. Akkor fog  megtörténni, amikor meg kell történnie.

Természetesen szakmailag is szeretne minnél több dolgot kipróbálni, most például a rendezés izgatja a fantáziáját leginkább.

Össze kell kapnom magam, és kitalálnom, hogyan válhat belőlem rendező. Próbálkozom, tanulok róla valamit minden nap. Annyi mindent szeretnék csinálni!