Universal Music

Hajnalodik a Chromaticán – dübörögnek a remixek

Megérkezett a feltörekvő előadókkal és hyperpopsztárokkal teli lemez.

Pár nappal ezelőtt gyűjtöttünk össze mindent, amit csak tudni lehetett akkor a Dawn of Chromatica-ról, ekkor még csak rövidke részleteket hallhattunk a szerzeményekből, de mostanra kivétel nélkül mindet teljes hosszában élvezhetjük.

Nincs több előzetes, nincs több incselkedés a rajongókkal: Lady Gaga végülis tényleg folytatja Chromatica korszakát, hiába temették már fanjai az egészet úgy, ahogy van. Hiába, egy világjárvány teljesen képes felülírni a terveket és a számításokat, mégis volt akinek azért sikerült kihoznia a maximumot ebből is. Most az énekesnő is visszaül a lóra és bebizonyítja, igenis tud még újat mutatni.

Na ezt persze nem egyedül teszi, hanem egy rakás vendéggel, akik közül van, aki csak megremixelte a dalt, de sokan hangjukat és stílusukat is adták egy-egy trackhez, ezzel fűszerezve a house-pop hangzást, ami végigkövet minket az egész lemezen. A Dawn of Chromatica olyan, mint amikor egy óriási popsztár találkozik azokkal az előadókkal, akik kevesebb mainstream sikert értek el, egyedi stílusuk miatt sokan már egy másik, hyperpop alkategóriába sorolják őket, de mégis felbukkannak ismerős arcok köztük – ez a mix pedig egy teljesen új köntöst ad az amúgy egészen kedvelhető korongnak.

Hamár ismerős arcok: Rina Sawayama kapta a Free Woman c. dalt, ami egyértelműen az egyik legkiemelkedőbb alkotás (és egyébként talán a legrádióbarátabb), mellette olyan nevek kaptak helyet az újragondolt verziókon, mint Charli XCX, Ashnikko, Arca, Pabllo Vittar, Dorian Electra, Bree Runway, A. G. Cook vagy SHYGIRL. A kiadvány limitált számban elérhető CD-n és bakeliten is ide kattintva.

Annyi biztos, hogy jövőre már tényleg tervben van a Chromatica Ball is, mely csupán 2 európai dátummal rendelkezik – az viszont eléggé kérdéses, hogy mikor láthatjuk az énekesnőt ténylegesen turnézni ezzel a lemezzel. Lehetséges, hogy soha?