© Universal Music

Minden, amit tudunk a Chormatica Remix albumról

Több, mint egy évvel ezelőtt jelent meg Lady Gaga népszerű, szám szerint hatodik stúdióalbuma a Chromatica, az énekesnő terveit viszont keresztbehúzta a világjárvány. Promóció, koncertek és turné nélkül pedig egészen elveszettnek érződik az egész korszak. De a remény hal meg utoljára, ugyanis már biztos, hogy érkezik Dua Lipa Club Future Nostalgia lemezéhez hasonlóan egy remixalbum, melyeken különböző előadók és producerek gondolják újra a korong egyes dalait.

A borítóért Sam Rolfes a felelős, aki egyébként a Sour Candy dalszöveges videóját is készítette, így nem meglepő a színválasztás és a stílus sem.

A lemezt az elején csak pletykák övezték körbe, de senki sem erősítette meg hivatalosan. Majd később egyes előadók szivárogtattak ki infókat a saját dalaikból. Ezek gyűjtöttük össze most, illetve azt, hogy kiket üdvözölhetünk egyes dalokon, mint vendégelőadó. A lemez Dawn of Chromatica címmel kerül a boltok polcaira szeptember 3-án.

911 (Charli XCX, AG Cook)

Charli XCX még májusban beszélt először Twitterén a 911 remixről, miután kikotyogta, hogy bizony lett volna egy ilyen kezdeményezés. Azóta pedig már több alkalommal is mesélt követőinek, hogy épp hol tart a folyamat.

Free Woman (Rina Sawayama, Clarence Clarity)

Rina Sawayama még a Brit Awardson beszélt a készülő kollaborációról. Köztudott, hogy az énekesnő nagy rajongója Gagának.

Én már felvettem a részem, ennyit mondhatok, de készülőben van. Egy olyan dalt énekeltem, amit elég nehéz volt elénekelni az új fogszabályzómmal.

Az újságíró az Alice-re tippelt, de itt még kaptunk egy nyomot.

Az „sz” hangzóimmal nincs probléma, de nehezen mondom ki a „f” betűt.

Plastic Doll (Ashnikko)

Ashnikko, akivel egyébként mi is leültünk beszélgetni néhány hónappal ezelőtt, Twitteren is mesélt a remix albumról, sőt Instagrammon is amikor élőzött szóbahozta. Sőt, alább egy kis részlet is hallható a dalból.

Rain On Me (ft. Ariana Grande) (Arca)

Arca elárulta, hogy az Ariana Grandéval közös, Rain On Me c. slágerben van benne a keze. Igaz, az előadó úgy tudta, augusztus 20-án jelenik meg a remix, ezt végül megerősítette, hogy mégsem. A remix létezését, Arca, Bloodpop és a VMagazine is megerősítette és az is kiderült, hogy a dal alapul veszi majd a Time és Mequetrefe című dalait.

Replay (Dorian Electra)

Dorian Electra nem csak megerősítette Twitter oldalán, hogy hallható lesz a Replay c. dalon, hanem egy részletet is közzétett részéből. Ezután egy klubban is felcsendült az újragondolt verzió.

@dorianelectraofficial

I couldn’t help it!! ? ##ladygaga ##replay ##chromatica ##greenscreen ##fypsounds ##leak ##littlemonsters

♬ LoveGame – Lady Gaga

Fun Tonight (Pabllo Vittar)

Pabblo Vittarról meglehetősen későn, pár hete kaptuk csak a hírt, hogy biztosan hallható lesz a Fun Tonight remix verzióján. Ezután több interjúban is áradozott Lady Gagáról és az egész projektről is.

Egy álmom vált valóra azzal, hogy egy ilyen projekt részese lehetek a pop univerzumban a világ egyik legnagyobb előadójával

– nyilatkozta Pabblo a remix albumról.

Babylon (Bree Runway, Jimmy Edgar) / Haus Labs Version

A Babylon talán a rajongók által legjobban várt dal, ugyanis ha nem lenne elég, hogy Bree Runway lesz hallható rajta, a producer, Bloodpop szerint az eredeti verzió is felkerül a korongra.

Sour Candy (feat. BLACKPINK) (SHYGIRL, Mura Masa)

SHYGIRL is Instagrammon mutatott egy másodpercet remixéből.

Chromatica I, II, III (Grimes)

Júliusban nyilatkozott Grimes az NME magazinnak, ahol elmondta, hogy bár kicsúszott a határidőből, azt kitolták, szóval mindenképp felkerült az átvezetőkre.

Hiába vagyunk határidőn túl, eltolták azt is, szóval meg tudjuk csinálni a monológjaimat.

Sine from Above (Mood Killer, Lil Texas, Chester Lockhart)

A Sine from Above újragondolt verziójából van kint a legtöbb részlet, így beszéljenek azok helyettünk!

Alice (LSDXOXO)

Egyelőre erről a dalról tudjuk a legkevesebbet, hiszen LSDXOXO még semmit sem posztolt a projektről, illetve a remixet sem játszották le még sehol sem. Az interneten kering egy verzió, de sokak szerint az nem igazi. Anny biztos, hogy ő is hamarosan bemutatja dalát.

Enigma (DOSS)

DOSS az egyik fellépése során lejátszotta az Enigma remixét, de csak pár másodpercet sikerült felvennie a helyszínen lévők egyikének.