Jesy Nelson: Imádom a Little Mix lányokat, de most nem tartjuk a kapcsolatot

Idén ősszel érkezik az énekesnő debütáló szóló dala.

Tavaly decemberben egy korszak zárult le, mikor Jesy Nelson bejelentette, hogy 9 év után otthagyja a Little Mix-et, mert nem bírta tovább a nyomást, ami a banda tagjaként érte. Egyből el is indultak a találgatások: vajon békében váltak el? Van bármiféle dráma a színfalak mögött? Az énekesnő a Guardiannek többek között mesélt arról is, hogy most milyen a viszonya a lányokkal, és azt elárulta, hogy legalább annyira az ő döntésük is volt a kilépés, mint a sajátja.

Arról már beszélt korábban, hogy a Sweet Melody klipjének a forgatása volt az utolsó csepp a pohárban számára, most pedig kiegészítette a történetet azzal, hogy mi volt a banda reakciója a történtekre.

A forgatás után nagyon sötét korszak következett számomra, és ismét kórházba kerültem. Aztán a lányok beszéltek anyukámmal, és azt mondták neki, hogy szerintük itt kell hagynom ezt az egészet, a saját érdekemben

– kezdte.

Természetesen az interjú során kizárólag dicsérő szavakkal illette az egykori bandatársait, akiket még mindig nagyon szeret.

Szerintem trióként is pont ugyanolyan királyak. Még mindig a girl power miatt csinálják. Még mindig a végsőkig imádom őket. Olyanok voltunk, mint a testvérek.

És hogy most tartja-e a kapcsolatot Perrie-vel, Leigh-Anne-nel, és Jade-del?

Nem, nem annyira. Most nem. Szerintem mindannyiunknak időre van szüksége. Nehéz dolgokon vagyunk túl. Tudom, hogy egyesek azt gondolják, cserben hagytam a lányokat, hogy önző voltam, de azt hiszem, az életben eljön az az időszak, amikor önzőnek kell lenned, és magaddal kell törődnöd. Mentálisan nagyon nehéz volt ez az egész számomra.

Egy egész dokumentumfilmet készített Jesy arról, hogy milyen hatással volt a mentális egészségére és az önértékelésére a folyamatos online trollkodás és zaklatás, ami attól a perctől érte, hogy az emberek megismerték, mint a Little Mix tagja. A dolog odáig fajult, hogy 2013-ban véget akart vetni az életének, és túladagolással a kórházba került.

Ennek fényében talán nem olyan meglepő a válasza arra a kérdésre, hogy mikor érezte magát a legboldogabbnak a bandában. 

Akkor, mikor először összeraktak minket, még mielőtt szerepeltünk volna a tévében. Mindannyian Perrie anyukájának a kocsmájában laktunk Essex-ben, és szerintem mindannyiunk számára varázslatos időszak volt. Nagyon új volt az egész, fogalmunk sem volt, mi fog történni. Csak álmodoztunk arról, szerintünk milyen lesz. Camdenbe járkáltunk, és ugyanolyan ruhákat vettünk magunknak. Semmi rossz nem volt, minden jó volt akkor. 

A Little Mix karrierjük kezdetén, az X Factorban.

A távozásának nem az online zaklatás volt az egyetlen oka. A 2018-as kiadóváltás is rátett egy lapáttal, amit elmondása szerint az egész banda megsínylett, emellett pedig volt pár ember a csapatukban – de leszögezte, hogy nem a lányok -, akik szerinte egyáltalán nem látták szívesen, és örültek, mikor kilépett.

Mikor elkezdtük a Little Mix-et, nagyon sokáig nagyon autentikusak voltunk. Együtt írtunk dalokat, de ahogy idősödtünk, és kiadót váltottunk, egy kicsit elvesztettük a motivációnkat. Készen kaptunk dalokat, amiket én utáltam. Nem akartam elénekelni őket, mert nem tetszettek. Soha nem akarok olyan előadó lenni, aki kiad olyat, amiben nem hisz.

Attól függetlenül, hogy a bandában nem érezte elég komfortosan magát ahhoz, hogy tovább folytassa, nem adja fel a karrierjét, amire egész életében vágyott. Arra is kitért, milyen érzés ennyi év után szólóban zenét csinálni.

Szeretem, amit a Little Mix-szel csináltunk, de nem egészen az a fajta zene, amit magamtól hallgatok. Amit én szeretek, az az old school R&B és hip-hop. Azon nőttem fel, és nagyszerű érzés most olyan zenét csinálni. Egy bandában soha nem tudod megmutatni teljesen, ki is vagy, mert egy dalban csak egy részed van. Most viszont úgy éneklek, ahogy akarok. 

Első szólódala, a Boyz idén ősszel érkezik, és a közreműködő előadó nem más lesz rajta, mint Nicki Minaj, akivel egyszer már dolgozott együtt, a Little Mix Woman Like Me című slágerén. Hogy mire számíthatunk a szóló Jesy-től? Az tuti, hogy valami nagy durranásra.

Úgy érzem, csak egyetlen egy alkalmad van bemutatkozni, mint szóló előadó, én pedig mindent beleadok. Nem akarom, hogy az emberek azt mondják: egész jó lett, vagy hogy erre számítottam tőle. Azt akarom, hogy azt mondják: bassza meg, megjött!