12 dolog, amit tudnod kell The Kid LAROI-ról

Tudtad, hogy 15 évesen jelent meg első EP-je?

The Kid LAROI még csak most lett nagykorú, de már hetek óta ő uralja a Billboard Hot 100 slágerlistát. Debütáló mixtape-jét, a F*ck Love-ot csupán 16 évesen, 2020 júliusaban dobta piacra, és olyan előadókal tudhat a kollaborátorai között, mint Miley Cyrus, Justin Bieber, vagy éppen Machine Gun Kelly. Íme 12 dolog, amit érdemes tudni a fiatal rapperről.

1. Ausztráliában született

A srác Ausztráliában, Sydney egyik külvárosában, Waterloo-ban látta meg a napvilágot 2003. augusztus 17-én. A környék egy igazi kertvárosnak mondható, amit kicsit több, mint 18 ezren laknak.

2. Ez az igazi neve

A polgári neve Charlton Kenneth Jeffrey Howard.

3. Innen ered a művészneve

Édesanyja ausztál őslakos származású, egészen pontosan a Kamilaroi népcsoport tagja. A rapper büszke a gyökereire, ezért is választotta a Laroi-t művésznevének.

4. A szülei is a zeneiparban dolgoztak

Valamivel könnyebb dolga volt megtalálnia a helyét a zeneiparban, mint egy átlag embernek, ugyanis azzal az előnnyel indult, hogy a szüleinek volt tapasztalata a zeneiparban. Az édesapja producer és hangmérnök volt, az édesanyja pedig mendezserként tevékenykedett, aki egy saját kiadót is alapított. 

5. Az anyukája jól beoltotta a jövőbeli énjét

2004-ben az anyukája a Sydney Morning Heraldnak fejtette ki a véleményét az ausztrál rapet illetően, és a következőket mondta:

Ha Harlemet vesszük, rengeteg rapper jön onnan, akik igaz történeteket mesélnek el. Az ausztrál rapperek inkább csak őket kopizzák.

Ha tudta volna, hogy a fia is erre a pályára lép…

6. Nem volt könnyű gyerekkora

Az édesapja nem igazán volt jelen az életében gyerekként, így az édesanyja mellett a nagybátyja jelentette neki a családot. Ők azonban drogügyekbe keveredtek, mivel komoly anyagi gondokkal küzdöttek, emiatt pedig a nagybátyját meggyilkolták. Ha ez még nem lett volna neki elég trauma, az anyukája majdnem túladagolta magát.

Egy ponton komolyan azt hittem, hogy elveszítem az anyukámat, és ez nagyon félelmetes volt. Egész életem során ő volt a legjobb barátom

– emlékezett vissza.
7. A nagybátyja emléke inspirálja a kitartásra

Mielőtt megölték volna a nagybátyámat, mindig azt mondogatta, mennyire fontos, hogy kitartsak a rap mellett. Kiskoromban azt mondtam neki, hogy olyan akarok lenni, mint ő, mire azt mondta, hogy ha olyan leszek mint ő, csalódni fog bennem. A szavai örökké velem maradtak

– írta Twitter oldalán.
8. Otthagyott egy nagyon elit privát iskolát

Ösztöndíjjal bejutott az APGS elit, privát művészsuliba, ám kilencedikes korában otthagyta az egészet, mert nemzetközi sikerekről álmodozott, és arról, hogy kihúzza a családját az anyagi csődből. Amíg a zenéjén munkálkodott, egy zöldségesnél is dolgozott, hogy támogatni tudja az édesanyját.

9. 15 évesen dobta piacra első EP-jét

Nagyon fiatalon rappelt már, az első EP-je pedig 15. születésnapján jelent meg a 14 With a Dream címmel, amit független előadóként töltött fel az internetre. 

10. Így próbálta befuttatni a zenéjét 

Minden létező módon próbálta megmutatni a zenéjét a nagyvilágnak: jelentkezett különböző rádiós tehetségkutatókra, koncerteken belógott a backstage-be, és nagy előadók hotelei előtt is várakozott annak érdekében, hogy meghallgassák a dalait. A taktika bejött, ugyanis Swae Lee-vel például így sikerült összehoznia egy kollabot.

11. Tavaly nyáron jelent meg az első mixtape-je

2020 júliusában dobta piacra debütáló mixtape-jét F*ck Love címmel, ami egyből a Billboard albumlista élén landolt, ezzel pedig ő lett a legfiatalabb ausztrál előadó, aki itt listavezető albumot tudhat magáénak.

12. Nem akármilyen előadókkal duettezett

Van közös dala többek között Miley Cyrus-szal, Machine Gun Kelly-vel, és Justin Bieberrel is.