Billie Eilish: Ugyanazt a tiszteletet érdemled akkor is, ha többet mutatsz meg magadból

A body shamingről, és az új zenéjéről is mesélt az énekesnő a brit Vogue-nak.

Billie Eilish a brit Vogue-nak készített képeivel szó szerint felrobbantotta az internetet, az elmúlt pár hónap során már másodszorra. Március közepén az új hajszíne volt a téma, ugyanis az ikonikus fekete és zöld tincseit szőkére váltotta, most pedig az új stílusa, ugyanis karrierje során először nyilvánosan is levetkőzte a gátlásait, és dögös fehérneműben, illetve fűzőben láthatjuk a fotósorozaton.

A magazinnak adott interjújából kiderül, hogy teljes mértékben az ő ötlete volt az átalakulás: az új frizurájának köszönhetően nőiesebbnek érzi magát, így ezt az oldalát is szerette volna megmutatni. Fiatalabb korában elsősorban a teste miatt volt depressziós, ezért is takargatta a nyilvánosság előtt buggyos, bő ruhákba bújva, és bár még mindig bizonytalansággal tölti el, mostanra úgy néz ki, sikerült levetkőznie a gátlásait.

A lényeg, hogy te jól érezd magad a bőrödben. Ha kés alá szeretnél feküdni, hajrá. Ha valaki azt mondja, túl kövér vagy ahhoz, hogy felvegyél egy ruhát, az b*ssza meg. Ha te úgy érzed, hogy jól nézel ki, akkor az úgy is van

– magyarázta Billie.

Bár ennyit még soha nem mutatott meg magából a fiatal sztár, már egy éve is pedzegette a témát a Not My Responsibility című kisfilmjében, mely eredetileg a járvány miatt elmaradt turnéjához készült. A videóban a body shamingről, és az őt ért kritikákról beszél, miközben szépen lassan leveszi a trikóját. Szinte mondani sem kell, hogy a megjelenés után rengeteg támadás érte.

Ha egy kicsit többet akarsz mutatni magadból, egyből álszentnek, könnyűvérűnek, r*bancnak és k*rvának neveznek… Ugyanazt a tiszteletet érdemled akkor is, ha többet mutatsz meg magadból, és akkor is, ha nem.

Természetesen a július 30-án érkező, Happier Than Ever című második stúdióalbumáról is szó esett, amit ismét a testvérével, FINNEAS-szel készített az otthoni stúdiójukban, tavaly, mikor a leginkább tombolt a járvány. Ez idő alatt az énekesnő megszerette a dalszövegírást, ami addig csak kínlódást jelentett számára, és a produceri teendőkbe is belekóstolt.

Sokkal érettebb lettem, és a hangom is jobb lett, őrület az egész. A változás az egyik legkirályabb ajándék a világon!

És az új anyagon bőven lesz változás az előzőhöz képest, példának okáért az egyik dalban Billie tőle szokatlan módon szó szerint kiabál!

Nagyon kielégítő érzés volt kiabálni, mert nagyon mérges voltam. Rengeteg düh, frusztráció, és csalódottság van ezekben a dalokban

– mesélte.

Legújabb szerzeménye, a Your Power, melynek videójában egy óriási kígyó fojtogatja, a zaklatásról szól, méghozzá arról a fajtáról, mikor egy fiatal lányt próbál kihasználni egy idősebb férfi, és azzal számol, hogy a hatalmának köszönhetően megússza majd a dolgot.

Sajnálatos módon a saját tapasztalataiból merített ihletet, hiszen ugyanez megtörtént vele fiatalabb korában. A részleteket szeretné megtartani magának, mi több, nem is hegyezte ki a szöveget kizárólag a saját tapasztalatára: elmondása szerint szinte minden lány ismerőse átesett már hasonlón, de nemtől függetlenül mindenki válhat áldozattá, ezért szerette volna, ha univerzális marad a dal.

Ez egy nyílt levél mindenki számára, akik kihasználnak másokat. De főleg a férfiak számára.

Az énekesnő várva várt második albuma július 30-án kerül a boltok polcaira Happier Than Ever címmel.