Slimeban fürdött és elvarázsolt erdejéből jelentkezett Ashnikko – online koncerten jártunk

Lassan, de biztosan minden visszaállni látszik, újra élvezhetjük a megszokott, vírushelyzet előtti életünket és ez a koncertek tekintetében sincs másképp. Igaz, hiába lépett színpadra hús-vér emberek előtt a napokban Machine Gun Kelly, vagy hiába fesztiváloznak boldogan Ausztráliában vagy Új-Zélandon, az online streamelt koncerteknek még mindig van helye a nagyvilágban. Ezzel pedig tegnap este az áprilisban a MUSICDAILY számára exkluzív interjút adó Ashnikko is élt – mi pedig természetesen részt vettünk rajta.

A bő 50 perces showban nem volt hiány az énekesnő extravagáns stílusjegyeiből. Látni lehetett rajta, hogy nagyon hiányzik neki a koncertezés, viszont egyáltalán nem volt érezhető egy percig sem a közönség hiánya, hiszen Ashton beleadott apait-anyait.

Helyszínül az énekesnő/rapper saját elvarázsolt erdeje szolgált, bandaként egy DJ volt jelen, míg az óriási kivetítőn folyamatosan váltakozó képek között láthattunk extrábbnál extrább ábrákat, polipcsápokat, angyali-ördögszárnyakat, összességében pedig pont olyan volt, az előadás mint egy kiadós LSD-túra.

Mondhatni a setlist, mellyel készült hibátlan volt: felcsendültek olyan örökzöld slágerek, mint a Daisy, a Cry, vagy a Deal With It, de az OG rajongók számára felcsendült a Manners, a Halloweenie idei része, sőt még egy rövidebb, de annál fontosabb tartalmú beszédet is mondott, amiben kiáll a zaklatás ellen, illetve kiemelte, hogy az, hogy milyen ruhát visel, senkit sem jogosít fel semmire sem. Ekkor csendült fel az Invitation c. dala 2018-as középlemezéről.

Szeretném leszögezni, hogy se az én testem, se a ti testetek önmagában nem felhívás bármiféle keringőre, se zaklatásra, se bántalmazásra. Kurvára mindegy, hogy mit viselek, az nem ad okot ezekre

– mondta az énekesnő.

Természetesen nem lenne Ashnikko show egy Ashnikko show, ha nem történnének érdekesebbnél érdekesebb dolgok: egy átvezetőben például egy kád slimeban fürdött (amit merészen büfi-zselének nevezett el).

Hamar elröppent az idő, hiszen a mesterien összeállított koncert hamar beszippantotta a nézőt a percek pedig csak teltek és teltek, aztán pedig azon kaptuk magunkat, hogy máris a záró résznél járunk, ami előtt azért még mondhatni újjászületett és lezárásképp jöhetett is a Clitoris! The Musical. Egy szó, mint száz: mi imádtuk!

Ma este hét órától pedig kezdődik a 2021-es koncertsorozatára a fanoknak szánt elővétel: a koncerten résztvevő nézők vásárolhatnak az első 24 órában jegyeket, másnap pedig mindenki számára elérhetőek lesznek a jegyek. Egyelőre nem tudni, hazánkba, vagy közel hozzánk érkezik-e Ashnikko, de a bejelentéssel egyidőben frissítjük a cikket a dátumokkal.