Minden, amit eddig tudunk a Démonok között 3. részéről

Elég parának néz ki a dolog!

Már majdnem egy évtizede, 2013-ban jelent meg a Démonok között első része, ami akkora sikert aratott, hogy egy egész univerzumot kreáltak köré. A második rész mellett így olyan filmeket kaptunk, mint az Annabelle sorozat, vagy Az apáca, és ez lett a Godzilla után minden idők legjövedelmezőbb horror franchise-za.

Hamarosan érkezik az eredeti film várva várt harmadik része, a Démonok között: Az ördög kényszerített is, így összegyűjtöttünk minden infót, amit eddig tudunk róla.

A szereplőgárda
Visszatér a mozivászonra Patrick Wilson és Vera Farmiga.

Legnagyobb örömünkre visszatérnek a mozivászonra a paranormális eseményeket kutató házaspárt, Ed és Lorraine Warrent megtestesítő Patrick Wilson és Vera Farmiga, akiket az első két részben is láthattunk, a fiatalkori énjüket pedig Mitchell Hoog és Megan Ashley Brown alakítják. A másik főszereplő Ruairi O’Connor lesz, aki Arne Cheyenne Johnsont testesíti meg, de feltűnik még benne például Sarah Catherine Hook, illetve Julian Hilliard is.

A rendező ezúttal Michael Chaves, aki a Démonok között univerzum hatodik filmjét, a 2019-es A gyászoló asszony átkát is jegyzi.

A történet

Az első két résztől eltérően a mostani nem egy szellemjárta házban játszódik. Az igaz történeten alapuló filmben 1981-et írunk és a connecticuti Brookfieldben járunk, ahol a Glatzel család 11 éves tagjával, Daviddel (Julian Hilliard) egy ideje már nem oké valami. A rémült rokonok utolsó mentsvárként a paranormális jelenségekkel foglalkozó házaspárhoz, Ed és Lorraine Warrenhez (Patrick Wilson, Vera Farmiga) fordulnak, hogy gyógyítsák meg a fiút.

Egy démonűzést követően a gyermek testét el is hagyja a gonosz lélek, ám egy új gazdatestet talál magának Arne Cheyenne Johnson (Ruairi O’Connor) személyében, aki pár hónap múlva megöli a főbérlőjét. A bíróságon a férfi azt állította, hogy a démoni erő kényszerítette a gyilkosságra: ez volt az első olyan eset a történelem során, hogy a vádlott megszállásra hivatkozott a tettei kiváltó okaként.

Arne Cheyenne Johnson a való életben.

Az eset nem csak a tapasztalt démonűző házaspárt, de egész Amerikát sokkolta. A készítők az eddigi leggrandiózusabb és legsötétebb Démonok között alkotásnak titulálták a filmet, melyet egyébként nagyban inspirált Az ördögűző, és a Hetedik is.

Az előzetes

Nemrég érkezett meg az első előzetes, ami pont olyan vérfagyasztónak tűnik, mint amire számítottunk.

Az előkészületek és a forgatás

Már a második rész megjelenése után, 2016-ban felmerült a harmadik rész lehetősége, és már akkor tudták a készítők, hogy valami újat, valami az eddigiektől eltérőt szeretnének alkotni. A következő év júniusában hivatalosan is bejelentették, hogy készül a film, melyet David Leslie Johnson-McGoldrick és az egyik producere, James Wan írtak. Akkoriban azt nyilatkozták, hogy nem bár keményen dolgoznak a forgatókönyvön, nem sietik el a dolgokat, mert tökéletesre szeretnék.

Végül majdnem másfél év alatt, 2018 őszére készült el a forgatókönyv, a forgatás pedig 2019 júniusában kezdődött, és kereken 80 napig tartott. A helyszín Atlanta volt.

Mikor érkezik?

Eredetileg 2020. szeptember 11-én lett volna a bemutató, ám a világjárvány miatt elhalasztották, így a jelenlegi tervek szerint idén június 3-án kerül majd a hazai mozikba a film.