Camila Mendes kopaszodni kezdett a stressztől a Riverdale új évadának forgatása közben

A színésznő kendőzetlenül mesélt a nehézségekről is a Papernek.

Mindannyiunkat megviselt a tavalyi év, és ez alól a Riverdale sztárja, Camila Mendes sem kivétel. A 26 éves színésznő mostmár 5 éve bújik karaktere, Veronica Lodge bőrébe és utazik hosszú hónapokra Vancouverbe, ahol a sorozatot forgatják. A szerepet 2016-ban, friss diplomásként zsebelte be, úgy, hogy akkor még csupán egy IKEA reklám fűződött a nevéhez, de a puszta tehetségével sikerült meggyőznie az alkotókat, ami nem is csoda, hiszen professzionális képzésben volt része a New York-i Trisch színművészeti egyetemen.

Nem az a fajta színész vagyok, aki csak random Hollywoodba költözött, és úgy volt vele, hogy majdcsak összejön valami

– mesélte a Papernek.

A magazinnak a szerep árnyoldalairól is őszintén beszélt: elárulta, hogy 10 hónapon keresztül forgatnak egy évadot megfeszített tempóban, így nem igazán jut ideje mellette más projektekre, ráadásul Kanadában veszik fel a részeket, ezért az év nagy részét az otthonától és a családjától távol tölti. Mindezt természetesen már megszokta az évek során, azonban azt nem tudta, hogy kezelje ezt a káoszt úgy, hogy mindeközben egy világjárvány is tombol.

2020 második felében indult újra a forgatás, az új helyzethez pedig nehéz volt hozzászokni. Az 5 év alatt Camila ekkor kapott először pánikrohamot munka közben, és ha ez még nem lenne elég, egy foltban kopaszodni is elkezdett a stressz miatt. Hogy ezt hogyan élte meg és pontosan mi váltotta ki?

Éppen a zuhanyból léptem ki, amikor észrevettem, és teljes összeomlást kaptam. Ez a forgatás első pár hónapjában történt, és borzasztó volt, hogy nem mehettünk sehová, nem láthattuk a családunkat. Az évek során megszoktuk már a kis lakásunkat Vancouverben, de régen hazalátogattunk LA-be, amikor csak tehettük, hiszen a legtöbben ott lakunk. Most azonban ezt nem tehetjük meg.

Legnagyobb szerencséjére, ha a családját nem is láthatja még egy jó darabig, hiszen júniusig mindenképpen Kanadában kell maradnia, ott vannak neki a kollégái, akikkel érzelmi támaszt nyújtanak egymásnak. Elmondása szerint az utóbbi időben különösen szoros lett a barátsága a Cheryl-t alakító Madelaine Petsch-csel, és a sorozat Betty-jével, Lili Reinharttal, hiszen mindhárman ugyanazokon a dolgokon mentek keresztül.

Egyidőben estünk át szakításon, aztán pedig jött a járvány. Összehozott minket ez a sok változás, és még soha nem álltunk ennyire közel egymáshoz. Iszonyat jó érzés, hogy valódi barátokra leltem bennük.

Természetesen attól még, hogy nem rejti véka alá a problémáit, esze ágában sincs panaszkodni, hiszen irtó hálás a karrierjéért, még akkor is, ha a kezdetekben nem ezt képzelte el magának.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy ennyire sikeres sorozatban fogok szerepelni, amit ennyi ember imád, és bevallom őszintén, először nem is ezt a karriert képzeltem el magamnak. De mostmár egyszerűen imádom!

A Riverdale, melynek idén már az ötödik évadát kísérhetjük figyelemmel, jelenleg szüneten van, és csak július 8-án tér vissza új epizóddal a Netflixre.