© Lil Nas X / Twitter

Para és polgárpukkasztó: ez Lil Nas X nagy visszatérése

Hiába csalóka a cím, ne egy karácsonyi dalra számíts!

Lil Nas X újra ostromolni fogja a slágerlistákat? Az elmúlt másfél évben megannyi dolog történt a rapperrel: egyik pillanatról a másikra lett A listás szupersztár, azt a bizonyos ajtót pedig az „Old Town Road” c. country-rap sláger nyitotta meg neki. Most pedig újra nekiesni látszik a slágerlistáknak új szerzeményével.

Legújabb kislemeze, a „Holiday” szövege és képi világa is megér egy pár mondatot, hiszen a rapper nem fogta magát és pénztárcáját sem vissza. Először is, semmi köze a karácsonyhoz a dalnak, pontosítva ne egy tipikus karácsonyi dalt képzeljünk el, amit mostanában ontanak magukból kedvenceink. Hiába a futurisztikus karácsonyi vibe, hiába a robotszarvasok, ez csak a látszat. Ha csak egy videót nézel meg ma, az legyen ez, hiszen a költségvetés az egekben van, emellett pedig még kreatív is.

A szövegben viszont sokkal több rejlik, először szimpla nagyzolásnak hangozhat, viszont ha jobban belegondolunk, Lil Nas X sarkában is ott voltak az utálkozók, akinek könnyen beint, sőt saját szexualitását is megemlíti, mint tipikus támadási felület – jó látni, hogy az LGTBQ közösség tagjáról ilyen könnyen leperegnek a negatív kommentek.

A rapper debütáló anyaga egyelőre kérdéses mikor érkezik, viszont a várva-várt „Call Me By Your Name” is hamarosan hallható lesz – remélhetőleg egy duettet is kapunk majd Iggy Azaleával a korongon.