Történelmet írt Beyoncé a Grammy-n!

Nem semmi eredmény!

Az idei Grammy igazán emlékezetesre sikeredett Beyoncé számára, még annak ellenére is, hogy visszautasította, hogy fellépjen a díjátadón. Az énekesnő nem kevesebb, mint 9 jelölést kapott, amivel idén ő volt a legtöbb jelöléssel rendelkező előadó, ezek közül pedig négyet díjra is váltott, és ezzel nem csak az est, de a Grammy történelmének legdíjazottabb énekese is lett!

Az énekesnő karrierje során összesen nem kevesebb, mint 28 szobrocskát vihetett haza. A rekordot eddig Alison Krauss country-zenész tartotta 27-tel, ezt pedig Beyoncé a legjobb R&B felvételnek járó díjjal döntötte meg, amit a BLACK PARADE dalával nyert meg.

Művészként azt hiszem, az a dolgom, és az mindannyiunk dolga, hogy a jelenre reflektáljunk, az elmúlt időszak pedig elég nehéz volt. Ezért szerettem volna felemelni és ünnepelni az összes csodálatos fekete királyt és királynőt, akik folyamatosan inspirálnak engem, és az egész világot

– mondta a köszönő beszédében.

Hozzátette, hogy egész életében, 9 éves kora óta dolgozik, és nagyon boldog, hogy meglett a munkája gyümölcse. Az énekesnő ezen kívül még 3, a legjobb klipnek, és Megan Thee Stallionnal közösen a legjobb rap dalnak és felvételnek járó díjakat vihette haza.

Szintén 28 Grammy-vel rendelkezik a legendás dalszerző-producer Quincy Jones, náluk pedig már csak egy személynek van több díja, ez pedig nem más, mint a magyar származású karmester, zongoraművész és zeneigazgató, Solti György.