Szinte börtönben érzi magát a Riverdale-ben KJ Apa!

Azt is elárulta, hogy otthonában, Új-Zélandon nem lehetett önmaga.

Az Interview Magazine kérte fel a Riverdale kulcsfigurájának megtestesítőjét, Kj Apát egy beszélgetésre kollégájával, Demi Moore-ral, akivel a 2020-as karantén/koronavírus drámában, a Songbirdben színészkedtek együtt. A filmről hamarosan kritikával érkezünk mi is.

Az 1997-ben született színész a nyomásról és a hirtelen ért sikerről is mesélt Moore-nak, többek között kiemelte, hogy néha úgy érzi, nincs semmi kreativitás már abban, hogy Archie karakterét kell eljátszania, sőt, azt is megemlítette, hogy a nézők és rajongók sokszor annyira hozzákötik a szerephez, hogy nem ismerik el, hogy Ő maga is egy emberi lény.

A Songbird c. film mindkettőjüknek nehéz volt, ugyanis totálisan ki kellett lépniük komfortzónájukból, KJ-nek is egy teljesen más karaktert kellett hoznia a tévéképernyőkön. Emellett azért is érdekes az alkotás, hiszen a vírushelyzet tetőfokán kezdték meg a munkálatokat, így mondhatni kísérleti egerek is voltak a forgatáson résztvevők.

Annyira felszabadító érzés volt kiszabadulni a sorozatból [Riverdale – a szerk.], ami néha már olyan, mint egy börtön. Hihetetlen sok megkötés van azzal kapcsolatban, mit csinálhatok és mit nem. Ezzel a karakterrel (Nico) úgy éreztem, hogy sokkal természetesebben tudom megmutatni ki vagyok. Nem volt agyonsminkelve az arcom vagy belőve a hajam. Hagytuk megnőni a szakállamat és a hajamat is. Nagyon szabad érzés volt az egész

– mesélte KJ.

Mint ahogy Demi Moore is kiemelte, el tudja képzelni, mennyire pontos leírásokat kaphat az Archiet, hiszen egy egész képregény széria alapszik a karakterre. Ebben KJ megerősítette, majd taglalta azt is, mennyi terhet cipel magával, de hálás, hogy társai ott vannak számára.

Elképesztően sok teher nehezedik rám, miközben Archiet játszom el. Nagyon hálás vagyok a sorozatért és azért is, hogy ennyire sikeres, de sok terhet cipelek a hátamon. Sokszor úgy érzem, hogy csak a színésztársaimmal tudok erről beszélni, mert megértik a helyzetemet.

Itt pedig kitért arra is, hogy milyen furcsa számára, hogy az emberek nem realizálják sokszor, hogy Ő nem csupán egyetlen karakter, hanem egy színész, akinek ez a munkája, de a nap végén Ő is ugyanolyan ember, mint mindenki más.

Sokszor megpróbálom a rajongók szemszögéből elképzelni az egészet, de sokszor arra jutok, hogy hú, sokaknak tényleg fogalma sincs, hogy mi is húsvér emberek vagyunk. Nem tudnak elválasztani minket a karaktertől, akit eljátszunk.

Azzal pedig tisztában van, hogy az élete egy nyitott könyv, sokakat inspirál és sokak követik minden lépését.

Mint színész, minden döntésemet bírálni fogják az emberek: a politikai nézetemet, a véleményemet a drogokkal kapcsolatban, azt, hogy mit gondolok másokról. Mindent. Ehhez hozzá kellett szoknom.

Hiába tűnik tökéletesnek KJ Apa élete, neki is megvannak a saját démonjai, melyeket le kell küzdenie, sőt Őt is sokan kritizálták szülőföldjén.

Nem akartam Új-Zélandon maradni, pont. Van nálunk egy ilyen dolog, amit „a legmagasabb mák szindrómának” nevezünk, igazából annyit jelent, hogyha egy kicsit is kilógsz a tömegből, vannak álmaid vagy mondjuk „furán” öltözködsz, az emberek beléd fognak kötni. Emlékszem, amikor először jártam Los Angeles-ben és megütött az érzés, hogy itt bárhogyan öltözködhetek, senkit nem érdekel, ha valaki homo- vagy heteroszexuális. Otthon nehéz önmagad lenni, ha nem vagy elég magabiztos.

A Riverdale minden héten új epizódokkal jelentkezik a hazai Netflixen is csütörtökönként!