Tények, amiket nem tudtál Harry Styles Fine Line lemezéről

Tudtad, hogy egy cimbalom inspirálta a hangzásvilágot?

2019 decemberében érkezett meg Harry Styles második szólólemeze Fine Line címmel, és egy igencsak színes anyag lett. A kicsit több, mint 45 perces játékidő alatt rengeteg témát dolgoz fel, és számos stílust próbál ki az énekes, így nem csoda, hogy a rajongók mellett még a szőrösebb szívű kritikusok is dicsérő szavakkal illették. Harry első korongjához hasonlóan a Fine Line-ról is összeszedtünk pár érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál róla!

Vidámabbnak és kalandosabbnak tartja, mint az első albumát

Az első albuma készítésénél elmondása szerint még nem mert annyira kilépni a komfortzónájából egy experimentálisabb hangzásvilág felé, a Fine Line-nál azonban már simán: még a megjelenés előtt úgy jellemezte a Rolling Stone-nak az anyagot, hogy sokkal vidámabb és kalandosabb, mint az elődje, és a fő témái az ismerkedés izgalma, a szakítás, a szex és a szomorúság.

Joni Mitchell cimbalomja inspirálta a hangzásvilágot

A lemezhez a legnagyobb inspirációt David Bowie, Van Morrison, Paul McCartney, és Joni Mitchell jelentették, utóbbinak pedig egy hangszere, méghozzá a cimbalomja, amit a 1971-es Blue albumán használtak, volt a legnagyobb hatással a hangzásvilágra. Mi több, Harry fel is kereste a nőt, aki a hangszert készítette az énekesnőnek, és megkérte, hogy tanítsa meg játszani rajta, végül pedig a Fine Line felvételeihez is készített egy cimbalmot.

Varázsgombázott az album felvétele során…

…így egyszer vérző szájjal próbált meg énekelni. Hogy mi történt pontosan? Harry a Rolling Stone-nak mesélt a vélhetően kissé fájdalmas esetről:

Varázsgombáztunk, és elharaptam a nyelvem végét. Ömlött a vér a számból, én meg úgy próbáltam énekelni!

Rosalía volt a narrátora az Adore You videójának

A korong második kislemeze az Adore You volt, mely 2019 december 6-án jelent meg a hivatalos kisfilmmel együtt. A klipnek van egy majdnem 8 perces, bővített változata is, melyben megkapjuk Harry és a halacska teljes sztoriját. És hogy ki meséli el nekünk? Nem más, mint a spanyol pophercegnő, Rosalía.

Hogy született meg a Treat People With Kindness dal?

Harry 2017-ben, az első szólóturnéján kezdte el használni a TPWK szlogent, ami elsőként a gitárján, és a turné merch-ökön tűnt fel, aztán pedig egyre több rajongón látott ilyen pólókat, kitűzőket, és más ruhadarabokat.

Ekkor döntöttem úgy, hogy dalba foglalom a szlogent, ami iszonyat jó móka volt. Nagy részt a rajongóimnak köszönhetem, hogy ennyire szabadon dolgozhattam ezen a lemezen

– mesélte a Music Week-nek.