© Sony Music

Tények, amiket nem tudtál HARRY STYLES debütáló lemezéről

Tudtad, hogy eredetileg PINK lett volna a címe?

Valószínűleg mindannyiunk szívébe és agyába beégett a 2016-os One Direction bejelentés, amikor kimondták, hogy egyelőre szüneteltetik közös munkájukat. Természetesen mindegyik srác egyből stúdióba vonult, ki később, ki hamarabb jelentkezett debütáló lemezével. Harry Styles volt az első, aki 2017 májusában már piacra is dobta a kiadványt, saját nevével fémjelezve. Íme néhány érdekesség a lemezről, ami lehetséges, hogy elkerülte a nagyközönség figyelmét!

01. Eredetileg PINK lett volna a korong címe

Mivel tisztában volt az iránnyal, ami fele haladni szeretett volna debütáló korongjával, így teljesen egyértelmű volt az elején, mi is lesz a lemez címe. A rock irányzatot követő előadó szinte teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy PINK lesz első kiadványának címe. Ezt az ötletet azonban hamar elvetették és egy új címet kerestek. Több ötlet után a másik versenyző, az első kislemez címe, a Sign of The Times volt, melyet szintén elvetettek, arra hivatkozva, hogy már használatban van. Így nemes egyszerűséggel Harry Styles lett a címe. Vajon ezért fürdik rózsaszín vízben az énekes a koronghoz készült képeken?

02. Jamaicában rögzítették egy részét

Ha azt hinnéd, hogy a tipikus helyeken, mint például brit vagy amerikai stúdiókban rögzítették a korongot, nem tévedsz nagyot, hiszen mind a kettő igaz. Viszont, az énekes egy harmadik, egzotikus helyszínen is készítette lemezét – ugyanitt Rihanna és Drake is vettek már fel zenét.

03. Furcsa volt saját életéről írnia

Styles elmondása szerint nagyon érdekes érzés volt, hogy volt ideje dalszöveget írni és zenét szerezni. Nem csak azért, mert most elmondhatta saját történeteit, hanem mert ideje is volt rá. Úgy emlékszik vissza, hogy

néhány lemez között csak fél évünk volt dolgozni, erre pedig több, mint egy év volt

04. A kritikák közepesek voltak

A zenei portálok kritikusai összességében szerették a lemezt, a Metacritics-en 68 pontot kapott a 100-ból, átlagban pedig 3 csillagot az ötből, például a Daily Telegraph, az NME vagy a The Independent-től is.

05. Nem csak énekel a lemezen

A vokálokon kívül a háttérvokálok, az Only Angel-ben a taps hangok, a Two Ghosts-ban a gitár, a Meet Me in the Hallway-ban illetve a Two Ghosts-ban az omnichord használata is a nevéhez kötődik.