© Vasso Vu

Kevés olyan előadót találsz, mint Ashnikko

Megérkezett az énekesnő debütálő mixtapje-je.

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy Ashnikko debütáló anyaga hosszas tologatás után végre érkezik, viszont a lemezekért és merch termékekért felelős csapat több, mint egy hónappal korábban kiküldte az anyagokat a vásárlóknak.

Hosszas, Twitteren való (egyébként jogos) őrjöngés után az énekes-dalszerző úgy döntött, ennek hatására előrehozza a megjelenést – a dátum, ami szimpatikus volt pedig január 15-e lett. A korong pedig a legjobb példa arra, hogy minden előadó több, mint egy-két viral dal.

A „Daisy” a mai napig óriási szám TikTokon, ezzel pedig a mainstream zenelistákra is hamar betört a szenzáció, aki Ashnikko néven adja el magát és zenéjét. Természetesen az előbb említett dal nyitja a debütáló anyagot, amit aztán olyan dalok követnek, mint a 2020 elején Budapestet is megjárt Kelis ikonikus dalának, a „Caught Out There„-ének felhasználásával készült „Deal With It” – ebben egyébként Dagny keze is benne van.

Majd hallható Grimes és Princess Nokia is az anyagon, ők pedig úgy olvadnak bele a nu-pop/punk és trap vibeokba, mint még senki sose Ashton előtt. Érdekesség, hogy sokszor már annyira szatirikus a szöveg, hogy nehéz komolyan venni – de az őszintét megvallva, imádjuk.

Nem mehetünk el szó nélkül a „L8r Boi” című dal mellett sem, ami Avril Lavigne Sk8er Boi” c. dalát idézi fel, pont olyan mesterien, mint ahogyan Ava Max készítette el a „Not Your Barbie Girl” c. dalát az Aqua ikonikus dalából, a Barbie Girl-ből.