Hihetetlen! Ezek a dalok idén 10 évesek – 2.rész

Mint ahogyan egy héttel ezelőtt beszámoltunk róla, 2011 zeneileg igen intenzív év volt, így nehéz egyetlen 10+1-es listában összefoglalni azokat a dalokat, melyek azóta is ott csengnek a fülünkben. Ikonikus slágerekben gazdag év volt ez. Íme a második rész. Az első részt ide kattintva éred el.

1. Demi Lovato – Skyscraper

Demi ikonikus slágere az énekesnő egyik legnehezebb életszakaszában íródott, pontosan azután, hogy bipoláris zavarral diagnosztizálták. A dal a Billboard Hot 100 tizedik helyéig jutott, majd 19 hetet töltött a listán. Ebben az évben Lovato legsikeresebb kislemezévé vált a „This Is Me” óta.

2. Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)

Egy újabb ikonikus sláger Katy Perry legsikeresebb stúdióalbumáról, a „Teenage Dream„-ről. A dal Perry ötödik listavezető kislemezévé vált az albumról a Billboard Hot 100-on, ezzel elérve Michael Jackson rekordját, mint az előadó, aki a legtöbb #1 kislemezt adta ki egy és ugyanazon albumról. A dal világsikerré vált, videóklipjét azóta több, mint 1,3 milliárd alkalommal játszották le a legnagyobb videómegosztón.

3. Rihanna – Man Down

Egy újabb ikonikus dal Rihanna „Loud” című albumáról. A videóklipben az énekesnő lelőtt egy férfit, miután az megerőszakolta őt. Mondanivalója miatt sokan kritizálták őt, ám ennek ellenére világsikerré vált. Íme a hozzá készült videó:

4. Adele – Set Fire To The Rain

Adele második stúdióalbumának kislemeze az énekesnő harmadik slágere, ami az első helyig kúszott fel az amerikai slágerlistán. A Grammy díjas track 2012-ben Az Év Kedvenc #1-ja lett a Billboard-on. Azóta több mint hét millió példányban kelt el világszerte.

5. Foster The People – Pumped Up Kicks

A banda debütáló kislemeze az év egyik legnépszerűbb dalává vált. A Billboard Hot 100 harmadik helyéig jutva bebizonyította, hogy egy dal ugyancsak képes szépen lassan a listák élmezőnyébe jutni.

6. Rebecca Black – Friday

Sokak szerint minden idők legrosszabba dala és videóklipje: rendkívül vegyes fogadtatása ellenére Black debütáló kislemeze majdnem 150 millió megtekintésnél tart a legnagyobb videómegosztón. A közösségi médiának köszönhetően a dalról alkotott vélemény sokat változott pozitívabb irányba, ezzel bizonyítva annak erejét a huszonegyedik században.

7. Christina Perri – A Thousand Years

A dal, amit az énekesnő az „Alkonyat: Hajnalhasadás” című filmhez írt hatalmas sikerré vált. A dal több mint 6 millió példányban kelt el világszerte és számos előadó feldolgozta azt az elkövetkezendő években. Christina második top 40-es kislemezévé vált az Egyesült Államokban.

8. Don Omar & Lucenzo – Danza Kuduro

A dal a Halálos Iramban: Ötödik Sebesség című filmhez készült, majd a szórakozóhelyek kötelező slágerévé vált a megjelenés után. A Billboard Hot Latin Songs listavezető kislemeze további tizenegy országban jutott el a listák élére.

9. Lady Gaga – The Edge of Glory

Gaga kislemeze az énekesnő második, „Born This Way” címre hallgató albumán kapott helyet. Eleinte promóciós kislemezként jelent meg, majd a nagy sikernek örvendve, hivatalos kislemezzé vált a korongról. A Billboard Hot 100 harmadik helyéig jutott.

10. Awolnation – Sail

A dal, ami 79 (!) hetet töltött a Billboard Hot 100 listáján, ugyancsak egy lassan slágerré váló track volt. A banda legsikeresebb kislemeze a mai napig, a legnagyobb videómegosztón két videóklipjét összesen több mint 500 milliószor nézték meg.

+1: Nicki Minaj – Super Bass

A dal Nicki debütáló stúdióalbumán, a „Pink Friday„-en kapott helyet. A Billboard Hot 100 harmadik helyéig jutva, a rapper egyik legsikeresebb slágere. Csak az USA-ban több mint négy millió példányban kelt el az első három évben. A dal később helyet kapott azon dalok között, melyek a Billboard szerint hatással voltak a 2010-es évek zenei világára.

Neked melyik a kedvenced a második listáról?
Hamarosan érkezünk még egy utolsó 10+1 listával.