Hihetetlen! Ezek a dalok idén 10 évesek – 1.rész

Ezek voltak 2011 legnagyobb slágerei.

A 2010-es évek zenei téren bőven okoztak felejthetetlen pillanatokat. A mai pop sztárok nagy része ugyanis ekkor bontakozott ki igazán és mutatta meg mire is képes. Ikonikus slágerek születtek, melyek generációk számára váltak felejthetetlenné. Íme az első rész, melyben elkezdjük listára vennni a 2011-es év legnagyobb slágereit.

1. Katy Perry – E.T.

A dal, amit Perry Dr. Luke, Max Martin és Ammo társaságában készített azonnal slágerré vált megjelenés után. A „Teenage Dream” negyedik #1 kislemeze ma már nyolcszoros platinalemez az Egyesült Államokban. A Billboard szerint 2011 negyedik legnagyobb dala.

2. Rihanna & Calvin Harris – We Found Love

Az ikonikus dal tíz hetet töltött a Billboard Hot 100 listájának élén és lett 2011 leghosszabb #1 chart run-ja. A dal leváltotta az „Umbrella„-t, mint Rihanna addigi legsikeresebb kislemeze a listán.

3. Lady Gaga – Born This Way

Gaga második stúdióalbumának vezető kislemeze több mint 8 millió példányban kelt el világszerte, ezáltal minden idők egyik legsikeresebb kislemezévé válva. A dalt az énekesnő úgy írta le, mint az ő „szabadság dalát„.

4. Adele – Someone Like You

Adele második albumának Grammy díjas kislemezét nem kell bemutatnunk. A dal listavezető lett 19 országban, beleértve az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot is. A kislemezt számos előadó feldolgozta a megjelenés után, köztük Katy Perry, Taio Cruz vagy a Glee című sorozat szereplőgárdája.

5. Selena Gomez & the Scene – Love You Like a Love Song

A „When the Sun Goes Down” című album műsodik kislemeze világszerte nagy sikernek örvendett. A banda legsikeresebb dala az Egyesült Államokban és top 10-es track Oroszországban, Magyarországon, Mexikóban és Szlovákiában.

6. Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

A dal listavezető volt számos országban, beleértve az Egyesült Államokat és Magyarországot is. A kislemez óriásit lendített a kanadai énekesnő karrierjén és elindította azt az USA-ban is.

7. Jennifer Lopez feat. Pitbull – On The Floor

A JLO-ként is becézett énekesnő és színésznő hetedik stúdióalbumának kislemeze hatalmas sikert aratott világszerte. A Billboard Hot 100 listáján a top 3-ig jutott. Az év tizenegyedik legnagyobb slágereként tartják számon.

8. One Direction – What Makes You Beautiful

A banda debütáló kislemeze, ami egyben első stúdióalbumuk előfutára, hatalmas sikert aratott a piacon. Kasszasikerként negyedik helyen végzett a Billboard Hot 100-on, valamint első helyen az Egyesült Királyságban. 2012-ben “Az Év Kislemeze” a Brit Awards-on. A dal elindította a fiúk karrierjét, ami azóta is szárnyal.

9. Fun. – We Are Young feat. Janelle Monáe

A kritikusok által is nagyra értékelt dal világsikerré vált. 2011-ben az indie műfaj áttörőjeként emlegették. Később a dal dal 2013-ban elnyerte „Az Év Dala” címet a Grammy díjátadó gálán.

10. P!nk – F**kin’ Perfect

A dalt az énekesnő Max Martin és Shellback társaságában készítette „Greatest Hits… So Far!!!” című albumára. A Billboard Hot 100 második helyéig jutott, ezáltal P!nk tizenegyedik top tizes kislemeze az USA-ban.

+1. Rihanna – S&M

A „Loud” negyedik kislemeze ugyancsak #1 lett az Egyesült Államokban, méghozzá a tizedik Rihanna számára. Az USA-ban ötszörös platinalemez, ami tíz országban is vezette a listákat. Az énekesnő egyik legnagyobb slágereként emlékezhetünk rá.

Nektek melyik a kedvencetek a listán?
Hamarosan érkezünk még több ikonikus dallal ebből az évből!