Ők az év előadói a MD Charton!

Idén tavasszal indult útjának a heti rendszerességgel jelentkező slágerlistánk, melyet Ti, az olvasóink állíthattatok össze minden hétvégén egy szavazás keretében. Az utolsó voksolás lezárultával szeretnénk egy kicsit összefoglalni, kiket is hallgattatok idén a legtöbbet, kik nevezhetik magukat a chart abszolút nyerteseinek.

Mint ahogyan azt már sokszor leírtuk, mi minden héten pontszámokat adtunk a listán szereplő előadóknak, melyeket most év végén össze is számoltunk. Az első helyezett 25 ponttal az utolsó pedig 1 ponttal gazdagodott minden alkalommal, így összeállt egy ranglista, melynek első 10 helyezettjéről most lehull a lepel!

10. hely
Ashe
(545 pont)

A 27 éves amerikai énekesnő nagyon szép pozíciót ért el az év végi összesítésben, leginkább Moral of the Story című Niall Horannel közös kollaborációjának hála, mely hétről hétre egyre szebb eredményekkel szerepelt és oszlopos tagja volt az első 5 helyezettnek szinten minden alkalommal.

9. hely
YUNGBLUD
(550 pont)

© Johnathan Weiner

Az oldal követői között nagy kedvencnek számító fiatal angol énekes egyre inkább ismertebbé válik a nagyközönség számára is, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén az MTV EMA színpadára állhatott, nálunk pedig a 9. helyezést zsebelte be és számos dala szerepelt a listán az év folyamán.

8. hely
Alesso
(564 pont)

A lista egy újabb európai sztárral, nevezetesen egy svéd lemezlovassal folytatódik. Alesso Midnight című dalával biztosította magának ezt az előkelő helyezést az összesítésben, melyhez természetesen Liam Payne a szóban forgó dal énekese is nagyban hozzájárult.

7. hely
5 Seconds of Summer
(577 pont)

Bizton állíthatjuk, hogy az ausztrál pop rock bandának van Magyarországon az egyik legnagyobb rajongótábora a One Direction után. Ez a rájuk érkező szavazatok elsöprő számában és abban is megmutatkozik, hogy nem egyszer a chart dobogóján is helyet foglaltak Wildflower című slágerükkel.

6. hely
Harry Styles
(614 pont)

Nagy meglepetés lehet egyesek számára, hogy Harry Styles nem ért el magasabb pozíciót az összesítésben, hiszen ritkán adódott csak olyan alkalom mikor nem az ő dalai szerepeltek a lista legfelső fokán, mégis elmondható, hogy 5 másik előadó is több pontot szerzett nála. Tagadhatatlan azonban, hogy Harry nem is kívánhatna jobb rajongókat magának, hiszen szavazótábora szinte egyáltalán nem csökkent a hónapok előrehaladtával sem.

5. hely
Ariana Grande
(732 pont)

© Dave Meyers

Kétségtelen, hogy Ariana az év legaktívabb női előadói közé tartozik, meglepetés albumával Lady Gagával és Just Bieberrel való közreműködésével nyert ügye volt a chart tekintetében is, több mint száz pont különbséggel előzte meg a One Direction egykori tagját.

4. hely
Liam Payne
(789 pont)

Liam Payne szintén kollaborációknak köszönhetően ért el nagyszerű helyezést, a már említett Midnight mellett a TikTok sztár Dixie D’Amelioval közös karácsonyi dala is hozzásegítette őt a magas pontszám megszerzéséhez.

3. hely
Dua Lipa
(922 pont)

Warner Records

Dua Lipa bebizonyította, hogy egy világjárvány idején is lehet promótálni egy albumot, a közönségkedvencnek számító Future Nostalgia így kiérdemelte a Grammy év albuma jelölését is. Legutóbbi Miley Cyrussal közös dala elmondása szerint nem az utolsó izgalmas projektje a közeljövőre nézve, nemsokára például új, még sosem hallott kislemezzel jelentekezik.

2. hely
Lady Gaga
(967 pont)

Az ÉV NŐI ELŐADÓJA a charton nem más, mint Lady Gaga, aki a BLACKPINK és Ariana Grande közreműködésével rengeteg pontot zsebelt be idén, egyszer pedig a lista élére is feljutott Rain On Me című slágerével. A popdíva megmutatta, milyen is egy igazi dance- electronic album és a Csillag születik után ismét bővítette rajongótáborát.

1. hely
Niall Horan
(1199 pont)

Az ÉV FÉRFI ELŐADÓJA és egyben abszolút győztese a minden héten több dalával is rengeteg voksot begyűjtő Niall Horan. A Black and White és a Moral of the Story minden bizonnyal szerepelt a legtöbb One Direction rajongó lejátszási listáin, hiszen töretlenül támogatták az énekes idei szerzeményeit, ezáltal az első helyre repítve őt!

Gratulálunk a lista összes résztvevőjének!
Jövőre várunk vissza titeket a már megújult szavazással!