Dua Lipa az újkor pophercegnője, és méltó is erre a címre – Studio2054 online koncert beszámoló

Megkoronázta az évet Dua Lipa online koncertje

Az biztos, hogy ezek után szinte lehetetlen, hogy ne kerüljön fel a legnagyobb popikonok listájára Dua Lipa, hiszen nem elég, hogy 2020 egyik legmesteribb lemezét villantotta „Future Nostalgia címmel, majd minden erejét a promócióba fektette ebben a kétséges időben is, de sikerült megkoronáznia az egész évet az idei legjobb és legprofibb online koncerttel. Pazar látványvilág, neonfények és tömérdek mennyiségű diszkó. Apropó diszkó, ugye nem csak álmodtuk, hogy a műfaj királynője, Kylie Minouge is jelen volt az eseményen? – Dua Lipa Studio2054 online koncert beszámoló.

15 dal, körülbelül másfél óra játékidő és egy profi show – így lehetne jellemezni Dua Lipa első önálló online koncertjét, mely meglepetésvendégekkel teletömve egy nagyobb raktárépületben várta a nézőközönséget. Engem személy szerint az első másodperctől kezdve megvett kilóra, hiszen az a magabiztosság és profizmus, ami az énekesnőből áradt leírhatatlan.

A dallista nem mondható tiszta vegyesfelvágottnak, hiszen 8 dalt kaptunk a fentebb is említett „Future Nostalgia”-ról, 3-at a debütáló anyagról, illetve a maradék a kollaborációk és meglepetésvendégekkel közös előadások voltak.

Óriásit szexizett a bő másfél óra alatt

A show magához hűen a lemez címadó dalával kezdődött, melyet először hallhattunk élőben egy fergeteges intro után, majd a „Levitating”, a  „Pretty Please” és a „Break My Heart” követte a sorban, melyekhez folyamatos koreográfiát is kaptunk, utóbbihoz szinte egy az egyben a videóban is látottakat. 

Ekkor érkezett meg az első vendég, FKA Twigs, aki bemutatta rúdtáncos tehetségét is, majd egy kis ízelítőt kaptunk az amúgy extrém fülledt közös dalukból, majd a lemez egyik csúcspontja, a „Physical” következett, ahol izzasztó koreográfiát és sok-sok szexziést tolt az arcunkba Lipa, meghagyva az edzős videó koncepcióját, csak élőbe adaptálva. Elérkeztünk egy újabb első alkalomhoz, ugyanis felcsendült a „Cool” is, ami számomra visszahozta a régi Dua Lipát, azt az énekest láttam benne, aki régen volt, épp, hogy pár ezer követővel és ugyanennyi havi hallgatóval Spotify-on – na meg persze 2 megjelent dallal. Ekkor pedig robbantotta a bombát, ugyanis lehet nem véletlenül a „New Rules” elé került ez a dal. Ezt is minimálisan újragondolták, az elején egy kevés remixelés volt hallható, és Lipa a neonos raktárépületből átkalauzolt minket egy parkolóba és persze, hogy felvette azt a telefont.

Miley Cyrus megjelenése volt az éjszaka során az egyetlen olyan dolog, amiben csalódnom kellett, ugyanis a „Prisoner”-t nem sikerült úgy kivitelezniük, hogy egy időben, egy helyen legyen a két popcsillag, így megnéztünk néhány még sosem látott videót a kisfilm forgatásáról… és ennyi. Úgy tűnt, itt egy kicsit le is ült a buli és az „UN DIA (ONE DAY)” sem hozott felüdülést, hiába tudjuk, hogy a társelőadók közül Bad Bunny elkapta a koronavírust, így semmi esetre sem lehetett jelen. Majd megjelent Angéle is, a belga tehetség a „Fever”-re, aztán Lipa lenyomott egy „One Kiss”-t is egy DJ pult mögött…

És a következő pillanatok már popkultúrális események, ugyanis csatlakzott a nu-disco királynőjéhez a disco királynője, Kylie Minouge, aki egy új dalát, a „Real Groove”-ot adta elő, valamint besegített volna az „Electricity”-be is, csak a mikrofonját menet közben kikapcsolták, így csak látni lehetett, hogy nagyon énekel, de hallani nem.

Ezek után még Elton John is beköszönt, majd már érezni lehetett a záró dal előszelét, ugyanis a „Hallucinate” pont olyan volt, mint egy tökéletes lezárás, szinte olyan érzés volt, mintha Duának ez lenne karrierje legismertebb dala, pedig az még csak ez után következett. 

A „Don’t Start Now” pedig megkoronázta az estét, majd pedig a finálé koronázta meg a dalt: glitter, csillogós konfetti mindenütt, bejártuk még egy alkalommal az amúgy egész picike helyszínt, ami a koncert során óriásinak tűnt és meglátogattuk a helyszínen megjelent vendégeket is. 

Összességében, ki merem jelenteni, hogy ez volt a legjobb online koncert, amin részt vettem eddig. Látszott, hogy van benne energia, pénz és munka is, mindennek meg volt a helye és a végeredmény pedig fenomenális. Minden csillog, minden színes, de mégis titokzatosan sötét, Dua Lipa bomba teste és kitűnő hangja pedig csak hab a tortán.