10+1 dolog, amit nem tudtál Troian Bellisarioról

Tudtad, hogy azt szerette volna, ha Spencer meghal a Pretty Little Liars-ben?

Troian Bellisario már babakorában is szerepelt a képernyőn, de az áttörő sikert a 2010-ben indult Pretty Little Liars hozta meg neki, melyben Spencer Hastings karakterét alakította. A sorozat hét évad alatt 160 epizódot élt meg, és a 2010-es évek egyik legsikeresebb és legikonikusabb show-ja lett. Íme 10+1 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Troianról!

1. 3 évesen kapta első szerepét

A színésznő csupán 3 éves volt, mikor először feltűnt a mozivásznon az 1988-as XX. századi Drakula című thrillerben, melyben Justin kislányát alakította. A következő szerepét 5 évesen zsebelte be, innentől kezdve pedig pár évente folyamatosan feltűnt különböző mozis és tévés alkotásokban gyerekszínészként. 

2. A szülei is szakmabeliek

Nem csoda, hogy már gyerekként beleszeretett a színészkedésbe, hiszen a szülei is szakmabeliek: mindketten producerként és íróként tevékenykednek, emellett pedig az édesanyja színésznőként is kipróbálta magát. Mi több, az édesapjának köszönhetjük az ikonikus NCIS sorozatokat. 

3. Mary-Kate és Ashley Olsen filmjében is szerepelt

Ki ne emlékezne az Olsen-ikrek ikonikus filmjeire? Az egyik ilyenben, az 1998-as Anya kerestetikben Troian is feltűnik Kristen szerepében. 

4. Olasz, szerb, és francia felmenőkkel is rendelkezik

Édesapja olasz és szerb származású, míg afro-amerikai édesanyja francia és angol felmenőkkel is rendelkezik. 

5. Fiatalon étkezési zavarral küzdött

Manapság már nyíltan beszél a mentális egészségről, azt remélve, hogy ezzel tud segíteni másokon, hiszen fiatalon ő maga is étkezési zavarral küzdött, ami miatt egy ideig kórházban ápolták.

Úgy éreztem, vége az életemnek, de aztán rájöttem, hogy egy teljesen új kezdet áll előttem. Mikor kikerültem a kórházból, az volt a legrosszabb, hogy a szeretteim még mindig nem értették meg a betegségemet

– árulta el a W magazinnak.
6. Nem akármilyen sztárokkal járt egy suliba

Óvodás korától egészen gimis évei végéig járt a neves, Los Angeles-i Camber Hall suliba, aminek rajta kívül olyan sztárok voltak a tanulói, mint Dakota és Elle Fanning, Ashley és Mary-Kate Olsen, King Princess, vagy épp Nick Robinson. Troian kiemelkedő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhetett, így abban a megtiszteltetésben volt része, hogy ő mondhatott beszédet az évfolyama ballagásán.

7. Túlhajszolta magát, ezért otthagya az egyetemet

Nem volt könnyű 12 évig tökéletes tanulónak lenni egy iszonyatosan magas elvárásokat támasztó intézményben, ennek következtében pedig az egyetemi éveire teljesen túlhajszolta magát. Olyannyira, hogy pár hónap után a mentális egészsége érdekében ott is hagyta a Vassar College-t, mert úgy érezte, nagyon nem tesz jót a megfelelési kényszerének.

Én voltak a legfiatalabb gyerek a családban, a tökéletes kislány. A középsuliban nagyon kemények voltak az elvárások, én pedig mindenképp meg akartam felelni a szüleimnek. Tökéletes akartam lenni mindenki számára

– emlékezett vissza 2014-ben. 

Ebből a szempontból Troian és Spencer eléggé hasonlítanak! Végül egy másik egyetemen, a University of Southern California-n diplomázott le 2009-ben.

8. Szerette volna, ha meghal a karaktere a Pretty Little Liars-ben

Bár 7 év alatt igencsak a szívéhez nőtt Spencer, mégis azt remélte, hogy a sorozatbeli karaktere meg fog halni. Hogy miért?

Először is haláljelenetet forgatni nagyon izgalmas, másodszor pedig a sorozatban a halott karakterek mindig sokkal érdekesebbé váltak a haláluk után. Úgy éreztem, ahhoz, hogy valóban veszélyes legyen a világ, amiben játszódik, meg kell halnia az egyik főszereplőnek, máskülönben A csak játszadozik velük, de a végén mindig megmenti őket

– mesélte a W magazinnak. 
9. Nem csak színésznőként tehetséges…

…hanem íróként, és rendezőként is. 2017-ben jelent meg a Feed című filmje, melyet ő írt, és az egyik főszereplője nem más, mint Tom Felton, emellett pedig ő rendezte a Pretty Little Liars utolsó évadának negyedik részét.

10. 2016-ban ment férjhez

2016-ban házasodott össze a szintén színész Patrick J. Adams-szel, akivel az esküvő előtt már 2 évig jegyben járt, ezt megelőzően pedig 7 éve volt együtt. A sráccal egyébként kapcsolatuk elején, 2009-ben szakítottak egy rövid időre, de aztán újra összejöttek, mikor Patrick feltűnt a Pretty Little Liars-ben, Hardy szerepében, és azóta is boldog kapcsolatban élnek. 

10+1. Mára már a saját maga ura…

…és roppant büszke rá! 2014-ben ő mondott beszédet volt egyeteme, a University of Southern California végzős hallgatói számára, melyben ezekkel a szavakkal biztatta őket:

Amint elkezdesz alkotni anélkül, hogy bárki más helyeslésére vágysz, a saját magad ura leszel. Soha nem fogsz elbizonytalanodni, mikor az emberek megkérdezik, hogy mivel foglalkozol. Bele fogsz nézni a szemükbe, és azt fogod mondani: történeteket mesélek el. Az emberek pedig sorba fognak állni, hogy veled dolgozhassanak.