Ilyen lehet sírva végig táncolni egy éjszakát

Három év után új lemezzel jelentkezett a csodálatos Katy Perry, aki mint mindig, most is meglepte a hallgatóit.

Majdnem tizenhárom éve, hogy az előadó kiadta első nagy slágerért, az „I Kissed A Girl”-t, amivel azonnal a legnagyobb előadók egyikévé vált. Az első album sikerét felülmúlta második lemeze, a „Teenage Dream”, ami a napokban lett tíz éves. Erről az eseményről itt olvashatsz. Az előadó harmadik lemezével folytatta megtörhetetlen sikersorozatát és újabb gigantikus slágerekkel látott el minket, köztük a “Dark Horse” és a “Roar“, amik jelenleg a legnézetteb videoklipek női előadótól a legnagyobb videómegosztón.

Az albumról tudni illik, hogy vezető producere maga Katy Perry volt, így pedig teljesen szabad kezet kapott azzal kapcsolatban, hogy milyen dalokat szeretne készíteni legújabb albumára. A Witness era után ugyan azt állította, egy ideig visszavonul a zene kiadástól, úgy tűnik azonban, hogy már ezen idő alatt is új lemezén dolgozott. A dalok Katy elmúlt három évét írják le. Azt az utat meséli el, ami alatt Katy visszaszerezte elvesztett mosolyát. Az énekesnő több interjúban is elárulta, mind eddiginél nagyobb depresszióba esett a „Witness The Tour” névre hallgató negyedik világturnéja alatt. Ez persze kevés rajongónak tűnt fel, miután az énekesnőt folyamatosan kezelték. Ez lehet az oka annak, hogy a dalok ennyire őszintén hatnak már első hallásra is. – Smile albumkritika.

Az album maga tele van slágergyanús trackekkel, köztük a Teary Eyes, ami az egyik legjobban várt dal volt a rajongók számára. Az énekesnő énekli benne:

Elképesztő őszinteségét “Daisies” című dalában folytatja, ami könnyen lehet, hogy az év egyik legérzelmesebb pop slágerévé vált. Az énekesnő sikeresen nyugtázza, hogy túl van a nehezén és már megértette mit élt át legmélyebb pillanataiban. A dal hangszerelése tökéletesen együtt él a dal mondani valójával, ez egyébként az összes dalról elmondható.

Az albumon 12 dal található, mindegyik szóló, ami azt jelenti, hogy hosszú idő után először egyetlen közreműködő előadó sincs az albumon. Lehet ez az oka annak, hogy az egész album nagyon őszintén hangzik, tekintve, hogy nincs másik előadó, aki elmesélje a történetet Katy helyett. Személyes kedvencem a „Not the End of the World”, ami könnyen lehetne a “Dark Horse” kistestvére ütemét, hangszerelését és hangzásvilágát tekintve. Egy olyan dal, ami szerintem könnyen lehetne sláger. Első hallásra magával ragad és arra vágysz, hogy énekeld a dalt.

A korszakot Katy Perry a „Never Really Over” című dallal kezdte el, ami hatalmas sikernek örvendett és szinte a továbblépés és az összetört szív meggyógyításának a himnuszává vált.

Következett utána a „Harleys In Hawaii”, ami 2019 Októberében jelent meg egy nyárias hangzású, könnyed dalként. Tavasszal Katy bejelentette, hogy érkezik az első hivatalos kislemez legújabb stúdió albumáról, ez volt a „Daisies”, ami a korong mondanivalójába engedett betekintést. Rengeteg új technológiával készített élő előadás is érkezett a dalhoz, köztük az American Idol-ban láthatott virtuális valóságban készült videó, ami könnyen lehet, hogy Katy egyik legelképesztőbb előadása. A következő kislemez, a „Smile”, az album címadó dala, amiben Katy elmeséli, hogyan nyerte vissza a mosolyát és mik azok a következtetések, amiket levont élete egyik legnehezebb időszakából.

Összeségében azt lehet mondani, hogy az album Katy Perry legjobbja a Teenage Dream óta és mindenképpen megéri meghallgatni mindenkinek, aki idén elveszített valamit. A 12 track-es albumot itt tudjátok meghallgatni: