10 ÉVES KATY PERRY “TEENAGE DREAM” ALBUMA

Ma 10 éve jelent meg Katy Perry legsikeresebb albuma.

A korong olyan dalokat tartalmaz, mint a California Gurls, Teenage Dream, Last Friday Night, E.T., Firework, Part Of Me, Wide Awake és a The One That Got Away. Az album megdöntötte Michael Jackson rekordját, és így az első női előadó a világon, aki egy lemezről 5 (a deluxe verzión 6) listavezető Billboard Hot 100 #1 slágert zsebelt be. Nem ez azonban az egyetlen rekordja Jackson-nak, amit Perry sikereresen megdöntött. A Teenage Dream eladásai ugyanis a napokban szárnyalták túl a Thriller album és kislemezei eladott példányszámait. Ezzel Katy Perry tudhatja magáénak minden idők legsikeresebb zenei korszakát és korongját az Egyesült Államok történetében, mintegy 64.5 Millió eladott példánnyal. 

Katy sikere bár már a kezdetek óta szárnyal, az I Kissed A Girl után hatalmasat ugrott karrierje, miután a második lemez dalai mind hatalmas sikernek örvendtek. A California Dream Tour 59.6 millió dolláros bevételt hozott az énekesnőnek. A korongot számos elismert zenei díjra jelölték, valamint jó pár Grammy jelölést is kapott.

A korszakot egyébként a California Gurls kezdte 2010. május 7-én: a dal 6 hétig vezette a Billboard Hot 100 listát Perry második no.1 kislemezeként, amit még öt kislemeznek is sikerült elérnie utána az albumról.

A dalok azonban nem csak az USA-t, hanem az egész világot meghódították. Katy az album népszerűsítésére három koncertet adott Európában, köztük egyet Budapesten, ahol a Firework klipje is készült. 

A korszakot 2012. június 19-én a Wide Awake zárta. A dal a 2. helyig jutott az amerikai slágerlistán. 

A legendás dalokat itt tudod meghallgatni: