© Tom Pallant

“Yungblud egy igazi energiabomba” – exkluzív interjú Chris Breslauerrel, a Strawberry Lipstick rendezőjével

Angol változat / English version

Chris Breslauert egészen kiskorától vonzotta a videókészítés, középiskolás korában pedig már karrierként kezdett tekinteni az addigi hobbijára. Mostanra olyan előadóknak rendezett klipeket, mint Tory Lanez, Marshmello, Yungblud, vagy Roddy Ricch, akinek a The Box-hoz forgatott kisfilmjét az év videója díjra is jelölték a BET Awards-on.

Chris rendezte Yungblud legutóbbi klipjét, a Strawberry Lipstick-et, főként erről az élményről mesélt nekünk: kiderül többek közt, hogy milyen volt az énekessel dolgozni, melyik a kedvenc jelenete, hány epret használtak a videóhoz, és mi volt a legviccesebb dolog, ami a forgatás során történt – exkluzív interjú Chris Breslauerrel.

Forrás: imdb.com
Mikor döntötted el, hogy rendező leszel?

Nagyjából hét éves koromban kezdtem el az otthoni kameráinkkal videókat készíteni, és különböző szerkesztőprogramokkal szórakozni. Középiskolás koromtól foglalkozok vele komolyabban, és tekintek rá karrierként.

Te rendezted Roddy Ricch The Box videóját, maga a dal pedig TikTokon lett igazán nagy szám. Böngészed néha az appot ötletek után kutatva?

Őszintén szólva nem ötletek miatt használom a TikTokot, csak ha unatkozom, vagy éppen van egy kis szabadidőm, de ez elég ritkán fordul elő mostanság.

Dolgoztál már Yungbluddal a Marshmelloval és Blackbearrel közös Tongue Tied klipjén. Ez mennyiben volt más élmény, mint a Stawberry Lipstick forgatása?

Teljesen más volt a koncepció. A Tongue Tied egy egész történetet mesél el, így akkor csak nagyon rövid ideig forgattam Yungbluddal, mivel rengeteg más jelenetet kellett felvennünk. A Strawberry Lipsticknél már a legelejétől közösen dolgoztunk és ötleteltünk. Mindketten egy teljesen új irányba szerettünk volna elindulni.

Mi volt a véleményed a dalról, mikor először hallottad? Azonnal voltak ötleteid a videóhoz?

Már első hallásra is imádtam. Elvégre egy merész punk rock dal, csak imádni lehet! A kliphez először egy teljesen más elképzelés volt a fejemben, aztán beszéltem Yungbluddal, és mondta, hogy nagyon minimálra és fehérre szeretné az egészet, mint egy Terry Richardson fotózás. Azt akartuk, hogy durva és drámai legyen a videó, mintha csak mozgó magazin címlapokat látnánk!

Az inspirációid közé tartozik Terry Richardson?

Igazából nem az inspirációm, de nagyra értékelem a művészetét. Yungblud szeretett volna ezen az úton elindulni, én pedig benne voltam, hiszen eddig még soha sem csináltam hasonlót. Fontos számomra, hogy kizökkentsem magam a komfortzónámból.

Ki találta ki a koncepciót? Már kész ötlettel keresett fel Yungblud, vagy közösen hoztátok össze?

Azt kell, hogy mondjam, Yungblud rengeteget tett hozzá a videó vibe-jához. Én csak a díszleteket raktam össze, és kapcsolatam hozzá a témához. Yungblud egy igazi energiabomba, ezért elképesztően király vele ötletelni.

Hogy jött a képbe Jesse Jo Stark?

Azt hiszem, barátok Yungbluddal. Tudtuk, hogy kell egy lány, akiről süt a rock and roll, és merész a stílusa. Nagyon odatette magát, öröm volt őt fotózni.

Milyen volt Yungbluddal dolgozni?

Ő a legjobb, minden értelemben! Rendezőként ilyen emberekkel a legjobb dolgozni, akik ennyire energikusak és szenvedélyesek, mint ő. Szeretem tudni, hogy ő is legalább annyira izgatott a videó miatt, mint én, és az elejétől a végéig a maximumot fogja nyújtani.

Melyik a kedvenc jeleneted a videóból?

Egyértelműen a boxolós. Pont olyan lett, amilyennek elképzeltem.

Mi a kedvenc emléked a forgatásról?

Az egész! Az elejétől a végéig szuper élmény volt.

Mi volt a forgatás legnehezebb része? Volt olyan jelenet, amit újra és újra fel kellett vennetek?

Igazából Cannolit, a kutyust volt a legnehezebb rávenni, hogy együttműködjön velünk. Yungbludról sugárzik az energia, így bármi, ami nem ezt adja vissza, kilóg a jelenetből.

Mennyi időbe telt leforgatni a videót?

Egy szokásos 12 órás forgatás volt.

Mi volt a legviccesebb dolog, ami a forgatáson történt?

Felvétel közben elszakadt a lánca Yungblud egyik gitárjának, és leesett a földre. Egy szuper régi és értékes darabról beszélünk, szóval eléggé kivoltunk miatta.

Hány epret használtatok a kliphez?
© Chris Breslauer

Azt hiszem, talán 1000 darabot kértem. Nagyon sokra volt szükségünk!

A rajongóknak nagyon bejön a videó. Tervezel még Yungbluddal dolgozni a jövőben?

Természetesen! Ha összejön, az album összes dalához csinálunk videót!

Idén kezded forgatni a legelső filmedet, az El Africanot. Meg tudsz osztani pár infót erről a projektedről?

Egyelőre nem.

Milyen tanácsot adnál a feltörekvő rendezőknek és filmkészítőknek?

Soha ne add fel! Minden egyes nap fejleszd magad, és tanulj valamit a szakmádról! Ha elbuksz, tanulj a hibáidból. Semmi nem jön könnyen, de ne hagyd, hogy ez eltántorítson, elvégre minden sikeres ember kezdő volt egyszer. 

Itt tudjátok követni Chris Breslauert: