Ennyit kaszált Madonna a Madame X turnéval!

Befutottak a számok.

Nem zajlott le éppen zökkenőmentesen Madonna legutóbbi turnéja, a Madame X: lábsérülése miatt 14 koncertet volt kénytelen lemondani, ebből párat csupán a kezdés előtti órákban, az egyik show közben pedig el is sírta magát a fájdalmai miatt. További 2 koncert maradt el technikai nehézségek miatt, az utolsó kettőnek pedig a vírusjárvány intett be.

Ennek ellenére felejthetetlen estében részesültek azok a szerencsés fanok, akik ellátogattak a turnéra. A popkirálynő a megszokott arénák, stadionok helyett ugyanis párezer fős színházakban lépett fel, egy sokkal intimebb élményt nyújtva a rajongóknak. Hogy ez mit is jelent pénzügyileg?

Nos, nem sok jót Madonna pénztárcájának. Hiába volt az átlag jegyár 291 dollár, vagyis 90 ezer forint, a 75 koncerttel mindössze 51 millió dollárt, azaz 15,7 milliárd forintot kaszált az énekesnő. Természetesen ez is nagyon szép összeg lenne, azonban ha az ezt megelőző turnéjának bevételéhez viszonyítjuk, máris eltörpül mellette. A 2015-ös Rebel Heart Tour 82 koncertje ugyanis ennek több, mint a háromszorosát, vagyis 169,8 millió dollárt termelt. 

Azt, hogy ez minek köszönhető, nem nehéz kitalálni. Míg a legutóbbi turnét 179 ezren látták élőben, átlagosan 2300-an egy este alatt, addig az 5 évvel ezelőttit csaknem hatszor annyian: kicsivel több, mint egymillióan. Ez azt is eredményezte, hogy a rajongók lényegesen olcsóbban juthattak jegyekhez a Rebel Heart Tour során, átlagosan 163 dollárért, azaz 50 ezer forintért. 

Íme az összes adat, amit a Touring Data közölt a Madame X turnéról:

A teljes bevétel: 52.361.008 dollár

A teljes látogatottság: 179.289 fő

Egy koncert átlag bevétele: 684.813 dollár

Egy koncert átlag látogatottsága: 2391 fő

Átlag jegyár: 291,77 dollár

A teljes koncertszám: 75