Ilyen Ellennek dolgozni: megszólaltak a volt alkalmazottak!

Az elmondottak alapján nem éppen egy álommunkahely.

Már egy ideje születnek a különböző cikkek és beszámolók, melyek alátámasztják, hogy Ellen DeGeneres mégsem az a kedves, vicces nő, akinek mutatja magát a képernyőn: legutóbb például a volt testőre tálalt ki, és nemes egyszerűséggel megalázónak titulálta a sztárral való munkát. Most a BuzzFeednek nyilatkozott jópár volt alkalmazott, akik szerint mérgező a légkör, ami a műsort körülveszi, ezért pedig részben Ellent, részben a show 3 producerét okolják.

Elmondásuk szerint mégcsak hozzá sem szólhatnak a műsorvezetőhöz, ha meglátják az irodában, így a negatív tapasztalataik nagyja nem közvetlenül neki köszönhetőek, ám mégis az ő nevéhez fűződik a show, így ő is felelős ezekért.

Ellen csak akkor kedves, ha forognak a kamerák. Az egész műsor egy parasztvakítás. Igen, pénzt ad a vendégeinek és segít rajtuk, de ez csupán a show része, amivel megvezetik az embereket. Az érzelmeikre játszanak rá a pozitív üzenetükkel, de ez nem mindig tükrözni a valóságot. 

Ellen a műsor producereivel.

Szerintük a producerek kiváltságként tekintenek arra, hogy valaki ott dolgozhat, így elvárják tőlük, hogy mindent tűrjenek el, különben hamar megszabadulnak tőlük.

Olyan tapasztalatlan embereket vesznek fel, akiknek fogalmuk sincs, milyennek kéne lennie egy normális munkahelynek, vagy szimplán annyira ott akarnak dolgozni, hogy bármit megtesznek érte. Azzal etetik őket, hogy ez az Ellen Show, ennél jobb helyet soha nem találnak majd.

Egy volt alkalmazottat, aki csaknem egy évig dolgozott a műsoron, azután rúgtak ki, hogy egy hónapig táppénzre kényszerült öngyilkossági kísérlet miatt.

Azt gondolnánk, nem akarnak még több stresszt okozni egy olyan embernek, aki nem sokkal azelőtt próbálta megölni magát. A producereik gyakran beszélnek nyíltan a mentális egészségről, de valójában egyáltalán nem támogatóak.

Egy másik munkatársuktól egy nehéz éve után váltak meg: három hétig táppénzre kellett mennie, mert autóbalesetet szenvedett, két napig otthonról dolgozott egy családtagja temetése miatt, majd három nap szabadságot vett ki egy másik családtagja temetése okán. Elmondása szerint mindhárom kérelem egy igazi küzdelem volt.

Az állításokra a műsor producerei is reagáltak. Közelményükben azt írták, nagy szomorúsággal tölti el őket, ha csak egy embernek is negatív tapasztalata volt velük a munkája során.

Nagyon komolyan vesszük az egész helyzetet, és arra fogunk törekedni a jövőben, hogy jobbak legyünk.