7 dal, amik remixként jutottak a Billboard Hot 100 csúcsára

Te hányról tudtál ezek közül?

Többször előfordult már, hogy egy remix verzió kellett a világ legnagyobb slágerlistájának első helyéhez, jó példa erre az idei év, amikor 2 dal is egy-egy újragondolt változatnak köszönhette a #1 pozíciót.

Nézzük is mik voltak ezek, illetve melyik dalokkal történt még hasonló a közelmúltban!

1. Doja Cat ft. Nicki Minaj – Say So

Az amerikai rapper-énekesnő, Doja Cat, akit akár a TikTok koronázatlan királynőjének is nevezhetnénk, 2020 januárjában jelentette meg ötödik kislemezként a Say So-t a tavalyi Hot Pink névre keresztelt albumáról. A dal hétről hétre kúszott felfelé a slágerlistán, majd májusban Nicki Minaj közreműködésének köszönhetően az első helyre ugrott a Billboard Hot 100-on. Ezzel nemcsak mindkét előadó első listavezető slágere lett, hanem az eddigi egyetlen dal két női rappertől, amely vezetni tudta a chart-ot.

2. Megan Thee Stallion ft. Beyoncé – Savage

Kicsit rövidebb utat járt be a szintén a TikTok-on óriási sikernek örvendő Savage, amely Megan márciusban megjelent EP-jének, a Suga-nak, harmadik kislemeze volt. Az eredeti verzió a 14. helyig jutott a Billboard listáján, majd a Beyoncé-vel kiadott remix után két héttel sikerült letaszítania az első helyen debütált Rain On Me-t a dobogó legfelső fokáról.

3. Rihanna ft. Britney Spears – S&M

Miután 2011 áprilisában a Loud negyedik kislemeze már 3 hete a Hot 100 második helyén kuporgott Katy Perry és Kanye West mögött, Britney Spears tökéletes időzítésű közreműködésének köszönhetően az S&M sikeresen megfosztotta az E.T.-t az első helytől. Ezzel pedig a duettet Rihanna tizedik, Britney ötödik listavezető slágereként tartjuk számon. A remix nem hivatalos változatát a Billboard Music Awards-on is előadták, ahol felrobbant a színpad és az egész Grand Graden Arena állva tapsolt.

4. Katy Perry ft. Kanye West – E.T.

Bizony, bizony. Katy Perry történelemet írt albumának negyedik listavezető kislemeze is első, promóciós változatában egy szóló szám volt és a Billboard listájának 42. helyéig jutott, még a Teenage Dream megjelenése előtti héten. Később, mikor kiadták a Kanye West-tel közös remixet, a sláger elérte a top pozíciót, ahol 3 hetet töltött, és a sztori folytatását már tudjuk.

5. Ed Sheeran ft. Beyoncé – Perfect

Úgy látszik, Beyoncét érdemes segítségül hívni, ha az albumod második legsikeresebb kislemeze megakad a Billboard listájának elején, viszont nem tudja elérni az első helyet. Így tett Ed Sheeran is, amikor 2017-ben a Perfect Duet-nek a 9 hete listavezető Post Malone és 21 Savage közös Rockstar-ját sikerült letaszítania, és további 6 hétig maradt a top pozícióban.

6. Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber – Despacito

2017 legnagyobb slágere Justin Bieber nélkül talán nem is lett volna akkora durranás, hiszen először csak a 44. helyig jutott a legnagyobb slágerlistán. Olyan slágerekkel kellett felvennie a versenyt, mint a Shape of You, vagy a That’s What I Like, május végén azonban megkezdte 16 héten át tartó uralmát a chart tetején, amellyel egészen az Old Town Road-ig rekorder volt.

7. Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – Bad Blood

Végül, de nem utolsó sorban Taylor Swift nagysikerű albuma, a 1989 egyik gyöngyszemét is ezen a listán kell megemlítenünk. A Bad Blood csak a 78. helyet tudta megszerezni, mielőtt hivatalos kislemezként is kiadták volna. A 2015-ös American Music Awards-on debütált videoklipjének, és Kendrick Lamar közreműködésének köszönhetően azonban május végén először visszatért a listára, majd a következő héten 52 helyet javítva az első helyre ugrott.