Ezek a dalok idén 10 évesek – II. rész

Öregnek érzitek már magatokat? 

A 2010-es évek elején sokak szerint a fénykorát élte a popzene, és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy számtalan felejthetetlen sláger jelent meg ekkor. A cikkünk első része után nézzük, mely dalok lesznek még idén 10 évesek! 

Justin Bieber feat. Ludacris – Baby

A kanadai sztár első igazán áttörő slágere az egész világon végigsörört. Milliók imádták és milliók utálták, de egy biztos: szinte mindenki emlkészik rá és arra, hogy mekkora sláger volt. Hazájában a toplista 3. helyéig sikerült jutnia, az USA-ban pedig az 5. helyet szerezte meg. 

Timbaland feat. Katy Perry – If We Ever Meet Again

Timbaland kétségkívül a 2000-es évek egyik legfelkapottabb producerének számított, így mikor összeállt 2010 egyik legfelkapottabb popénekesnőjével, már tudni lehetett, hogy egy vérbeli sláger fog születni. Így is lett, és még 10 év után is szívesen hallgatjuk a dalt. 

Adam Lambert – If I Had You

Az amerikai énekes egy csapásra letarolta a popipart 2009-es For Your Entertainment lemezével, melynek a harmadik kislemezeként jelent meg az If I Had You egy évvel később. Mind a dal, mind a hozzá készült klip instant klasszikus lett, és a mai napig Adam egyik legnagyobb dobásának számít. 

Usher feat. Pitbull – DJ Got Us Fallin’ in Love

Usher és Pitbull az év bulihimnuszát robbantották! A Billboard listán egészen a 4. helyig kúszott a kollab, Pitbull pedig az egyik első nagyszabású közreműködését jegyzi vele.

Katy Perry – Firework

A dalnak magyar vonatkozása is van, hiszen a klipjét Budapesten forgatták, és több tucat magyar statiszta is szerepet kapott benne. 10 év elteltével is Katy legnagyobb slágerének számít a szám.

Chris Brown – Yeah 3x 

Chris Brown szintén hatalmas partihimnuszt jelentetett meg, melynek a klipjében a tánctudását is megcsillogtatta. A dal az énekes hazájában a 15. helyen, az Egyesült Királyságban pedig a 6. helyen végzett. 

Bruno Mars – Just the Way You Are 

Az énekes egyik legismertebb dala ez a szerelmes szerzemény, mely Bruno legelső szóló kislemeze, és melynek a klipjét már majdnem 1,5 milliárdszor tekintették meg a YouTube-on. A szám mind az USA-ban, mind Angliában a slágerlista első helyén landolt, ezzel pedig szépen megalapozta Mars karrierjét.

Eminem – Not Afraid 

10 éve szinte kikerülhetetlen volt ez a dal! A raplegendát egészen a listák első helyéig repítette a szám, melyet a még nagyobb sikernek örvedő Love the Way You Lie követett. Eminem karrierjének egyik csúcspontja ez az év.

Adele – Rolling in the Deep

Még a csapból is a brit díva megaslágere folyt ebben az időben, és a bulikban is számtalanszor szólalt de egy-egy remixváltozata. Hazája slágerlistáján a 2. helyig, az amerikai Billboardon pedig az első helyig jutott vele, és egy szempillantás alatt a világ egyik legnagyobb sztárjává változtatta Adele-t. 

Travie McCoy feat. Bruno Mars – Billionaire 

A Gym Class Heroes frontemberének Bruno Mars-al közös dala nem csoda, hogy ekkora sláger lett, hiszen szinte mindenki azonosulni tud vele, ugyanis arról szól, hogy milyen király lenne kőgazdagnak lenni. A szám a USA-ban a negyedik helyen, Angliában pedig a harmadik helyen végzett. 

Oláh Ibolya – Baby

Ki ne emlékezne a Megasztár első szériájának második helyezettjének 2010-es feminista himnuszára? A dal hatalmas rádiósláger lett, és mai napig az énekesnő egyik legismertebb dala. 

Shakira – Waka Waka (This Time For Africa)

A kolumbiai énekesnőt érte a megtiszteltetés, hogy a 2010-es FIFA világbajnokság hivatalos dalát énekelje, Shakira pedig ki is hozta belőle a legtöbbet! A klipjét több, mint 2,5 milliárdszor nézték meg a YouTube-on, és számos ország slágerlistájának az élén landolt. 

Az előző cikk számait és a fenti dalokat egy Spotify lejátszási listába is összegyűjtöttük egy jó kis nostalgiázás mellé: