LISTA: Ezek a slágerek lesznek idén 10 évesek

Öregnek érzitek már magatokat?

Sokak szerint a 2010-es években fénykorát élte a popzene, hiszen rengeteg népszerű előadó robbantotta egyszerre mára már ikonikussá vált albumait. Ki ne emlékezne Katy Perry kék parókájára, Ke$ha (még dollárjellel!) csillámmal borított arcára, vagy épp Rihanna és Eminem közösére? 

Összegyűjtöttünk 12 dalt, melyek idén lesznek egy évtizedesek, és melyektől garantáltan nosztalgikus hangulatba kerültök. 

KATY PERRY – CALIFORNIA GURLS (FEAT. SNOOP DOGG)

A dal, mely elindította Katy pop-ámokfutását. A Teenage Dream album első kislemeze egészen a Billboard Hot 100 éléig ugrott, ezzel együtt pedig rekordmennyiségű 5 listavezető száma lett egy lemezről az énekesnőnek. Az biztos, hogy ezzel a máig sikeres dallal Katy beírta magát a poptörténelembe.

B.O.B. – AIRPLANES (FEAT. HAYLEY WILLIAMS)

Szinte elkerülhetetlen volt 2010-ben naponta hallani a Paramore-ból ismert Hayley Williams és a rapper B.o.B. közösét. A dal az előkelő második helyet szerezte meg a Billboard listáján, és több tucat feldolgozása látott napvilágot anno a Youtube-on. B.o.B. mostanában nagyon eltűnt, legutóbbi albuma 2 éve jelent meg, Hayley pedig szólóénekesnőként bontogatja szárnyait.

FLUOR – MIZU

Bár a videó csak 2011-ben jelent meg, már egy évvel azelőtt kint volt a szám, mely Fluor Lájk című albumán kapott helyet. Nem túlzás azt állítani, hogy szinte minden magyar fiatal, aki a 2010-es években élte a tinikorát fejből tudja a dal szövegét, hiszen akkoriban a csapból is ez folyt itthon. Az énekes/rapper azóta a Wellhello duóban tevékenykedik, mely hatalmas sikernek örvend, de a koncertjeiken azért még mindig előszeretettel éneklik ezt a 10 éves megaslágert.

EMINEM – LOVE THE WAY YOU LIE (FEAT. RIHANNA)

Nem túlzás azt mondani, hogy a veterán rapper és a barbadosi díva közreműködéséből született megasláger 2010 legnépszerűbb zenéje volt. Természetesen azonnal a Billboard lista élén landolt, a videója pedig lassan eléri a 2 milliárdos megtekintést a Youtube-on. Rihanna akkori albumára a dal második változata is rákerült, melyben az énekesnőjé a főszerep.

TAIO CRUZ – DYNAMITE 

Az angol énekes dala a tíz évvel ezelőtti bulik elengedhetetlen slágere volt, melyre a mai napig szívesen emlékezünk vissza. Taio egyébként nem is tudott akkori sikerei nyomába érni ezután, és szinte teljesen eltűnt a köztudatból. Utolsó albumát 9 éve adta ki, és bár kislemezes próbálkozásai voltak még, egyik sem ért el jelentősebb sikert.

ENRIQUE IGLESIAS – I LIKE IT (FEAT. PITBULL)

A latin szívtipró 1995 óta van a pályán, és a mai napig töretlen sikernek örvend, így 2010-es, Pitbullal közös slágere is hatalmasat robbant. A 2 éve hazánkban is koncertező énekes száma igazi partihimnusz volt, így sokakat köthetnek szép emlékek hozzá. Enrique egyébként 6 éve adta ki legutóbbi lemezét, 2 éve pedig bejárta az egész világot slágereit összegyűjtő turnéjával. 

LADY GAGA – ALEJANDRO 

Gaga egy évvel korábbi, The Fame Monster albumáról kimásolt kislemez igencsak nagy port kavart anno a csaknem 9 perces videójával. A szám a mai napig a rajongók egyik kedvence, és az énekesnő legemlékezetesebb dalai közé sorolható. Gaga egyébként jövő hónapban érkezik új korongjával, melyen biztosan lesz egy-két olyan szám, amit 10 év múlva is szívesen hallgatunk majd.

KESHA – TAKE IT OFF 

Ki ne emlékezne Kesha csillámos, bulizós csaj korszakára? Az előző évben kiadott debütáló albuma, az Animal harmadik kislemeze a Billboard lista 8. helyéig kúszott, manapság pedig egy remix változata lett igencsak felkapott a TikTok-on. Az biztos, hogy az énekesnő 10 éve zenei fénykorát élte, és az a dal is nagyon jó példa erre.

FLO RIDA – CLUB CAN’T HANDLE ME (FEAT. DAVID GUETTA)

Az idén hazánkban is fellépő amerikai rapper 10 éve folyamatosan slágerekkel bombázott minket és a listákat is, ez például a Billboard 9. helyéig jutott. A Step Up film betétdalaként is szolgáló szám egy könnyed és bulizós szerzemény, melyet a mai napig bármikor szívesen hallhatunk, júliusban pedig élőben is partizhatunk rá a Velencei-tó partján, az Efott fesztiválon.

RIHANNA – ONLY GIRL (IN THE WORLD)

Ha addig azt hittük, hogy nem létezik tökéletes album, Rihanna bebizonyította a 2010-ben megjelent Loud-al, hogy tévedtünk. A korong első kislemezes dala az Only Girl, mely a Billboard-on egyből az első helyen landolt, és többszörös platinaminősítést is kapott. A szám azóta is Rihanna egyik legnagyobb slágere, és a mai napig a popbulik elengedhetetlen eleme.

FAR EAST MOVEMENT – LIKE A G6 (FEAT. THE CATARACS & DEV)

Kevés dal írja le jobban a 2010-es évet, mint a Far East Movement, a The Cataracs és Dev közöse. A bulihimnusz akkoriban az egyik legmenőbb számnak számított, és minden létező parti kihagyhatatlan eleme volt. Ugyanezt a meghatározó hangzást hallhatjuk egyébként Dev egy évvel későbbi korongján, de még Selena Gomez 3 évvel későbbi Stars Dance lemezén is kivehető a hatása. 

JASON DERULO – RIDIN’ SOLO

Az akkor mindössze 20 éves amerikai énekes első albumával bombaként robbant be a köztudatba, és azóta is szinte töretlen sikernek örvend. A szingliélet előnyeiről szóló szám egészen a Billboard lista 9. helyéig repült, videójában pedig még igencsak kisfiús arccal láthatjuk az azóta megférfiasodott Jason-t.

A fenti dalokat egy Spotify playlistbe is összeraktuk nektek, melyet lentebb meg is tudtok hallgatni egy jó kis nosztalgiázás mellé.