Ezek 2020 leghallgatottabb dalai (I. rész)

Összegyűjtöttük a 8 leghallgatottabb dalt, melyek az idei évben jelentek meg.

8 dal, 7 énekesnő: ezek a legnépszerűbb dalok, melyek 2020-ban láttak napvilágot és elsődleges előadóként egy női előadó van megjelölve. Nem árulunk zsákbamacskát, hogy az elmúlt évek nagy durranásai (Dua Lipa, Billie Eilish), a régi jóbarátaink is (Lady Gaga, Selena Gomez) helyet kaptak.

A felsorolás csökkenő sorrendben van, így legalul találjátok az aranyérmest! A lista apropója Lady Gaga és újabb mérföldkő-átlépő eseménye: újabb dala, a Stupid Love lépte át a 100 milliós streameltséget a platformon.

8. Lady Gaga – Stupid Love (100 millió)

Mint ahogy fentebb is említettük, Lady Gaga Chromatica korongjának beharangozó dala, a Stupid Love most lépte át ezt a 100 milliós mérföldkövet. Annak ellenére, hogy az egész koronavírus-mizéria meghiúsította az énekesnő lemezének egész promócióját, egész szép számokat produkál.

7. Dua Lipa – Break My Heart (111 millió)

A legutóbbi kislemeze Dua Lipa-nak sem úgy lett népszerűsítve, mint ahogy azt eltervezték – sőt, egész lemezéről is beszélhetünk ebben a témában. A disco-pop mesterműveket tartalmazó kiadvány a jelenlegi helyzethez képest viszont egyáltalán nem teljesít rosszul, hiszen két helyezést is bezsebelt.

6. Shakira – Me Gusta (124 millió)

Shakira az európai piacot teljesen elengedni látszik. Legutóbbi dalai nem is teljesen a kommersz európai közegnek készültek. Érdekes, hogy az újonnan a snasszabb-latinos ritmusokkal kecsegtető énekesnő dalai főként a tengerentúlon tarolnak.

5. Doja Cat – Boss Bitch (130 millió)

Doja kiadója szinte tökéletesen igazgatja a feltörekvő énekes-rapper karrierjét. Egyidőben két dallal, két teljesen különböző dallal sikerült Őt a fellegekbe repíteni. A Birds of Prey betétdala egy igazi, nagybetűs BOP!

4. Selena Gomez – Rare (136 millió)

Az elmúlt évek egyik legszemetgyönyörködtetőbb videójával jelentkezett Gomez, melyben úgy játszik a színekkel és különböző helyszínekkel.

3. Billie Eilish – No Time to Die (153 millió)

A Brit Awards-on bemutatta, hogy nem csak a védjegyévé vállt, suttogó/beszélő éneklés fekszik a különc énekesnőnek. Ováció és tapsvihar üdvözölte az új James Bond film betétdalát eléneklő Eilish-t.

2. Physical – Dua Lipa (207 millió)

Lipa a toppon! Alig 3 millió meghallgatás hiányzik, hogy magáénak tudhassa az idei év leghallgatottabb dalát, melyet egy amerikai pop/alter énekesnő tudhat magáénak.

1.Halsey – You Should Be Sad (210 millió)

A legendás énekesnő, Halsey számára csupa móka és kacagásnak tűnhet ez az év, hiszen a csapból is Ő folyik. De az biztos, hogy kevés előadó dolgozik keményebben, mint Ő. Lemezének népszerűsítését egy sikeres turnéval zárta, majd pedig az egyik legtöbbet beszélt énekesnő lett különleges hangzásvilága és vizuális reprezentációja miatt.