GERENDAI KÁROLY: nem biztos, hogy elmarad a Sziget!

Interjút adott Gerendai Károly a nyári fesztiválszezonnal kapcsolatban.

Beszélt a bizonytalanságról, a vírus által hordozott kockázatokról és természetesen a Budapest Park-ról, valamint a Sziget-ről is a Szemlélek blognak adott interjújában.

Még semmi sem biztos az idei szezonnal kapcsolatban. Az sem, hogy egyáltalán megtartják-e, az sem, hogy jövőre ez milyen hatással lesz az iparra. Károly szerint megtörténhet bármi.

Könnyen lehet, hogy még a nyár is áldozatul esik neki

– mondja a blog írójának.
Már most ott lennénk.

Nyilván hónapokat emészt fel egy fesztivál megszervezése, pláne egy Sziget méretű. Ami amúgy a budapesti nyár főattrakciója.

A koncertszervezők jellemzően megpróbálják nyárvégi, őszi időpontokra átszervezni a tavaszi, nyáreleji eseményeket, abban bízva, hogy addigra talán rendeződik a helyzet. A fesztiválokat nem lehet csak így átpakolni, hiszen akár több száz, a Sziget esetében ezres nagyságrendű programról beszélünk. Ahhoz, hogy mindenki ugyanakkor, ugyanott ráérjen, egy teljes évig tart mindennek az előkészítése. Egy ilyen eseményt nem lehet egy hónappal odébb tolni. 

Dua Lipa lenne a fesztivál egyik nagy dobása.

A 2020-as etap során olyan neveket várunk szerény hazánkba, mint Dua Lipa, Calvin Harris, Mabel vagy a Major Lazer. De mi a biztos?

Igazából még semmi nem tudott eldőlni 

– mondja Gerendai.
Bizonytalanság.

Amíg kormányunk nem lép, addig a szervezők sem fognak, hiszen már most milliárdokba került a szervezkedés, előlegek és maga a kampány.

Ha azonban a járványügyi viszonyok miatt nem adottak a feltételek és hivatalos tiltás nem engedi, hogy meg lehessen tartani egy ilyen programot, az egy másik történet, hiszen az onnantól vis maior helyzet.

Ergo, a Sziget vissza tudja kérni kiadott pénzének egy részét. Nyilván, a már felhasznált tőkét nem tudják visszaszerezni.

Nem egyszerű a helyzet.
Patthelyzet.

Talán érthető, hogy ebben a helyzetben senki sem vásárol jegyeket, viszont ez azt eredményezi, hogy a szervezők sem tudnak számolni vendégekkel. Így, ha nincs kereslet, kínálat sem lesz egy idő után.

Ha nem fogynak a jegyek, akkor nem lesz értelme megtartani se a programot.

Jelenleg mindenki azon van, hogy meg tudják tartani a haza nagy fesztiválokat. Hiába nem egyszerű akár ennyi programot mozgatni, sőt a nyár után decemberben a szabadtéri programok megtartására pláne nem lesz esély. Van, aminek mindenképp el kell maradnia.

A kollégáim most is abban a reményben dolgoznak, hogy hátha mégis meg tud majd valósulni a program

– mondta Gerendai.