LISTA: ÍME A LINKIN PARK TOP 5 DALA

Még mindig töretlen sikernek örvend a rockbanda.

Ma lenne 44 éves az ikonikus zenekar énekese, a tragikus körülmények között elhunyt Chester Bennington. A banda a csaknem 20 éves karrierje során beírta magát a rocktörténelembe, a Billboard rock slágerlistáján is ők rendelkeznek a legtöbb, szám szerint 23 dallal. Az énekes születésnapja alkalmából összegyűjtöttük az 5 kedvenc Linkin Park dalunkat, melyeket a napi napig szívesen hallgatunk. 

IN THE END (2001)

A banda legelső albumáról, a Hybrid Theory-ról az utolsó kislemez a Linkin Park egyik legismertebb dala. Ezt hallhattuk legtöbbször élőben tőlük, a kisfilmjét pedig már majdnem 1 milliárdan nézték meg.

NUMB (2003)

Az együttes második lemezén helyet kapó számhoz a klip már több, mint 1,3 milliárd megtekintésse rendelkezik, ezzel pedig a harmadik legrégebbi videó, mely átlépi a Youtube-on az 1 milliárdos nézettséget. A dalnak van egy remix verziója is, amiben a közreműködő előadó nem más, mint Jay-Z.

WHAT I’VE DONE (2007)

Transformers film betétdalaként is szolgáló szerzemény egészen a Billboard lista 7. helyéig kúszott fel, a videójának pedig már majdnem félmilliós nézettsége van. A filmzenei album mellett a dal az együttes harmadik korongjára, a Minutes to Midnight-ra is felkerült. 

BURN IT DOWN (2012)

A dal a banda ötödik, Living Things című albuma előfutáraként szolgált, a Billboard 100-as listán pedig a 30. helyig sikerült felkapaszkodnia. Látványos videóját már több, mint 260 millióan megnézték, a kislemez pedig aranyminősítést kapott az USA-ban. 

TALKING TO MYSELF (2017)

A dal a banda hetedik, és egyben utolsó albumán található, a klip pedig koncertfelvételekből lett összevágva, így a Volt fesztiválos fellépésükből is láthatunk belőle részletet. A kisfilm pár órával Chester halála előtt jelent meg, és az első 24 órában csaknem 10 millióan nézték meg.