BOTRÁNY: HÁBORÚS JELKÉPPEL LÉPETT FEL ANNE-MARIE

Anne-Marie karrierje eddig botránymentes volt, azonban most kiverte a biztosítékot egy tévés szereplése.

Szombaton lépett fel Anne-Marie a brit ITV műsorában, a Saturday Night Takeoverben, ahol a Ciao Adios című dalát adta elő. Az énekesnő mögött a két műsorvezető, Ant és Dec volt látható egy igencsak problémás jelmezben, fejkendőjükön ugyanis egy hírhedt háborús jelkép, a japán rising sun zászló volt látható.

Kiverte a biztosítékot az Anne-Marie-vel fellépő műsorvezetők fejkendője.

De hogy miért is sértő ez a motívum? A zászló, melyen egy 16 sugarú narancsságra kör látható, a 19. században volt használatban, mikor Japán császári hatalmát kiterjesztve elfoglalta Kóreát, és Kína egy részét. Később, a második világháború ideje alatt a haditengerészet szimbólumává vált, ekkor a japán csapatok elfoglalták Ázsia nagy részét, hatalmas pusztításokat mérve a megszállt területekre. Manapság ruhákon és különböző tárgyakon láthajtuk viszont a motívumot, de használata a mai napig sértő Kelet-Ázsia országaira, különösen Dél-Kóreára tekintve.

Anne-Marie beismerte a hibáját, és Twitter oldalán kért bocsánatot azoktól, akiket megsértett ezzel.

Bocsánatot szeretnék kérni mindazoktól, akiket megbántottam a szereplésemmel. Szeretném, ha tudnátok, hogy semmi közöm nem volt a jelmezekhez. Sajnos nem is tudtam a motívum történetéről, de szívből sajnálom, hogy ezzel megsértettem embereket

– írta az énekesnő.

Anne-Marie azt is hozzátette, hogy a csapata már egyeztetett az ITV-vel, a videó így lekerül az oldalukról, és az esetleges újraadásokból is ki lesz vágva ez a rész.

Az énekesnő egyébként február elején jelentkezett új zenével, mikor is kiadta második albuma, első kislemezét, a Birthday-t, melyről itt olvashattok bővebben.