LISTA: EZT A 6 KLIPET TELJES EGÉSZÉBEN TELEFONNAL RÖGZÍTETTÉK

Kinek kellenek drága kamerák, mikor a telefonunk csak egy karnyújtásnyira van?

Mint ahogy beszámoltunk róla, pénteken visszatért Lady Gaga, méghozzá egy olyan klippel, melynek teljes egészét iPhone 11 Pro-val rögzítettek. A rendező, Daniel Askill a Billboadnak elárulta, hogy ez egy új terület még, hiszen eddig elég kötött módja volt a hasonló nagy szabású videók készítésének, ugyanakkor új lehetőségeket és szabadságot is teremt.

Nem Gaga az első, aki okostelefonon forgatott videót. Rajta kívül összegyűjtöttünk még 5 előadót, akik szintén úgy gondolták, hogy klipjeikhez nincs szükségük drága kamerákra. 

SELENA GOMEZ – LOSE YOU TO LOVE ME (2019)

A legfrissebb példa az ex-Disney sztár, Selena Gomez visszatérő dala, melynek igencsak egyszerűre, bár gyönyörűre sikeredett a videója, és ugyanúgy Iphone 11 Pro-val lett felvéve. 

LANA DEL REY – ULTRAVIOLENCE (2014)

Lana, aki nemrég mondta le teljes európai turnéját, melyről itt olvashatsz bővebben, 2014-es Ultraviolence albuma címadó dalának videójához szintén úgy gondolta, hogy nem kell több, csak akkori barátja és az iPhone-ja.  

JOHN LEGEND, BLOODPOP – A GOOD NIGHT (2018) 

John Legend és a Lady Gaga új albumán is dolgozó producer, BloodPop közöséhez is okostelefonon lett rögzítve a videó, ám ezúttal iPhone helyett egy Google Pixel 2 készüléken.

ELLIE GOULDING – HOW LONG WILL I LOVE YOU (2013) 

A hamarosan hazánkba koncertező énekesnő How Long Will I Love You című dala a Tom & Issy névre keresztelt kisfilm betétdalaként szolgált. A klipet, csakúgy mint a filmet teljes egészében egy Nokia Lumia 1020-on forgatták.

GRIMES – BUTTERFLY (2016)

Grimes az épp akkor futó turnéja közben vett fel pár videót, többek között ezt is. Twitteren árulta el az egyedi stílusú énekesnő, hogy ezek tulajdonképpen gerilla videók, stáb, kamerák vagy épp sminkes nélkül, teljesen a valóságot tükrözik.