DUFFY: MEGERŐSZAKOLTAK ÉS NAPOKIG FOGVA TARTOTTAK!

Az énekesnő Instagram oldalán írt a szörnyűségekről, amiken keresztül ment.

Ki ne emlékezne a Mercy című sláger énekesnőjére, Duffy-ra? A Wales-i előadó 2008-ban robbant be a köztudatba, majd röpke két év után teljesen eltűnt a reflektorfényből, most pedig ennek az okát is megosztotta a nyilvánossággal. 

El sem tudjátok képzelni, hányszor akartam ezt már leírni. Nem tudtam, hogyan is kéne, és hogy érezném magam utána, ahogy azt sem, miért pont most jött el az ideje annak, hogy beszéljek róla

– kezdte az énekesnő.

Biztos sokan kérdezitek, mi történt velem, hova is tűntem és miért. Egy újságíró megtalált múlt nyáron, és mindent elmondtam neki. Kedves volt, és nekem pedig nagyon jó esett végre beszélni. Az igazság az, hogy bedrogoztak, megerőszakoltak, majd több napig fogva tartottak, de higgyétek el, már biztonságban és jól vagyok 

– közölte a sokkoló hírt Duffy.

Túléltem, de a felépülés nem ment egyik napról a másikra. Az elmúlt 10 év minden napján azt kívántam, hogy a napfény újra besüsse a szívemet, és mostmár így is van.

Az énekesnő arra is kitért, miért vonult vissza teljesen karrierjétől.

Azt kérdezitek, miért nem hallattam a hangom, hogy kifejezzem a fájdalmam? Nem akartam, hogy a világ a szomorúságot lássa a szememben. Hogyan is énekelhetnék szívből, ha a szívem összetört? De lassacskán már nem volt törött. 

Egyelőre nem tudni, mikor történt az eset, de Duffy történetéből nemsokára több részletet is megoszt. 

A követkeő hetekben posztolni fogok interjúkat, így ha bármi kérdésetek van, tegyétek fel, és én igyekszem válaszolni rájuk. 

Az énekesnő egy kéréssel zárta a posztját.

Kérlek tartsátok tiszteletben, hogy ez egy nehéz lépés, amit magamért teszek, a családomat nem szeretném bevonni ebbe. A támogatásotokat kérem, hogy ez egy pozitív élmény lehessen számomra.

12 évvel ezelőtt egyébként a hirtelen jött népszerűséggel is meggyűlt a baja a zenésznek. Akkoriban azt nyilatkozta, hogy egy idegösszeroppanás szélén áll a hírnév nyomása miatt, és fél, hogy az imázsa megváltoztatja majd a valódi személyiségét. Nem csoda hát, hogy a vele történt tragédiát is a nyilvánosság teljes kizárásával, egymagában sikerült feldolgoznia.

https://www.instagram.com/p/B8_95uYhFMQ/?igshid=l7ka42orxzib

Sajnos nem Duffy az egyetlen énekesnő, aki nemi erőszakot szenvedett el. Kesha állítása szerint őt is szexuálisan zaklatta egykori producere, Dr Luke, ami miatt be is perelte a férfit. A per legfrissebb fejleményeiről itt olvashatsz bővebben.

Nagyon bátor és erős dolog volt Duffy-tól, hogy megosztotta a nagyvilággal a történetét, és biztosak vagyunk benne, hogy sok hasonló helyzetbe került embert inspirál majd ezzel.