MEGHOSSZABBÍTOTTÁK BRITNEY SPEARS GYÁMSÁGÁT

Britney Spears 12 éve, 2007-es összeomlását követően került édesapja és ügyvédjei gyámsága alá, így nem hozhat önálló döntéseket élete bizonyos területein. Nem rendelkezhet 59 millió dolláros, átszámolva csaknem 19 milliárd forintos vagyona felett, és személyes szabadsága is korlátozva van, például nem vezethet felügyelet nélkül, és privát telefonja sem lehet. 

Britney édesapja, Jamie Spears 2008 óta gondviselője az énekesnőnek.

Tavaly év elején indultak be újra az események a gyámság körül, mikor is az énekesnő lemondta vegasi rezidenciáját apja betegségére hivatkozva, egy anoním forrás azonban napvilágra hozta, hogy a valóságban az énekesnőt egy rehabilitációs intézetben tartják kezelés alatt – a beleegyezése nélkül. Ez az információ később igaznak is bizonyult Britney bíróságon tett vallomása szerint, ahonnan azt is megtudhattuk, hogy a kényszerkezelés oka az volt, hogy Spears nem volt hajlandó tovább szedni a gyógyszereit. Erről itt írtunk bővebben. 

Britney és párja, Sam tavaly áprilisban: a láthatóan begyógyszerezett énekesnő húsvétra kapott kimenőt a rehabilitációs intézetből.

Azóta folyamatosan zajlanak a tárgyalások a gyámság legitimitásával kapcsolatban, és bár pubilkusan még nem beszélt róla, hiszen jogilag nem is teheti, minden jel arra utal, hogy Britney harcol a sokak, köztük édesanyja, és legtöbb rajongója szerint is korrupt jogi intézmény ellen. Az újabb tárgyalás április 30-án lesz, így addig biztosan nem lesz szabad az énekesnő.

Spears az édesanyjával: Lynne tavaly kérelmezte a bíróságot, hogy adjanak neki hozzáférést Britney egészségügyi adataihoz.

Ritka egyébként, hogy valakit felnőttként helyeznek gyámság alá, leginkább akkor fordul elő, ha az illető képtelen magáról gondoskodni, például fogyatékosság, súlyos mentális vagy fizikai betegség, vagy idős kor miatt. Természetesen az énekesnő egészségügyi adatait hét pecsétes titokként kezelik, így az érintetteken kívül mindenki csak találgathat és következtethet az állapotát tekintve; ám azt érdemes megemlíteni, hogy a gyámság kezdete óta Britney kiadott 4 albumot, végigcsinált 3 világkörüli turnét és egy 5 évig tartó vegasi rezidenciát, emellett pedig az X Factor-ban szerepelt zsűriként hétről hétre, élő adásban. Sajnos nem ritka eset, hogy a hasonló gyámságok során a gyámok visszaélnek jogaikkal, és sokkal inkább anyagi motivációjuk van az egészségügyi helyett, Spears millió dolláros vagyonát tekintve pedig ez nem lenne meglepő. 

Britney a Piece of Me turné egyik állomásán, 2018-ban.

Britney jelenleg egy sérülésből lábadozik, melyről itt írtunk bővebben. Reméljük, minnél hamarabb rendeződnek az énekesnő jogi gondjai, és újult előrel folytatja majd karrierjét.